Csökkenteni kellene az élőmunka adóterhelését

Szomszédaink jobb eséllyel küzdenek a válság ellen, mint mi, mivel náluk alacsonyabbak az adóterhek - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A múlt héten a részvételével megalapított Reformszövetség februárra készíti el javaslatait a gazdaság átalakítására.

Szomszédaink jobb eséllyel küzdenek a válság ellen, mint mi, mivel náluk alacsonyabbak az adóterhek - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ha nem reformáljuk meg az országot, nem alakítjuk át a gazdaság struktúráit, akkor előbb-utóbb komoly bajba kerülünk - mondta Parragh László.

Az MKI elnöke szerint csökkenteni kellene az élőmunka adóterhelését. Elmondta, hogy a jelenlegi terhelés mellett a magyar cégeknek sokkal nehezebb lesz fenntartani a pozícióikat, hiszen szomszédaink alacsonyabb adóteherrel működtetik a gazdaságukat, jobb eséllyel küzdenek a válság ellen, mint mi. Meggyőződése, hogy ha az adókörnyezet jobb lenne, akkor a multik nem hazai üzemeiket zárnák be.

A múlt héten a részvételével megalapított Reformszövetség februárra készíti el javaslatait a gazdaság átalakítására, amit letesznek a pártok asztalára, és bevonják a közvéleményt is a program megvitatásába. Leszögezte: szakpolitikai anyagokat készítenek, de politikai szerepet nem vállalnak, csupán a véleményüket szeretnénk elmondani.

+

2004-2007 között 2003-hoz képest 800-840 milliárd forinttal nőttek a vállalkozások terhei - olvasható a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének helyzetéről készített tanulmányában.

+

Pálinkás József, az MTA elnöke a Reformszövetség megalakulásán azt mondta, olyan átfogó reformprogramot kívánnak kidolgozni, amely beépíthető a 2009-2013 közötti időszak társadalom- és gazdaságpolitikai programjaiba. A reformok bevezetésének célja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, a lakosság jövedelme és életminősége mielőbb felzárkózzon az Európai Unió átlagához, és elkerülhető legyen az ország további gazdasági lemaradása. A szövetség szakértői munkája során kidolgozandó gazdaságpolitikai irányelvek kiterjednek a konvergenciaprogram folytatásának módjára, az euró bevezetésének menetrendjére és módjára, a versenyképesség javításának módszereire, az adó- és foglalkoztatáspolitikára, és az egyensúlyőrző reformok alapelveire.

A múlt héten alakult testület munkájában az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a Magyar Tudományos Akadémia volt és jelenlegi elnökei vesznek részt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!