A CSU frakcióvezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Gerda Hasselfeldtet, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) frakcióvezetőjét. A tanácskozáson Németország és Magyarország gazdasági együttműködése is szóba került – tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t. A magyar miniszterelnök elmondta: kapcsolatunk Bajorországgal és a CSU-val stratégiai fontosságú. Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette, hogy Közép-Európa összenőtt a német gazdasággal, ezért a térség általános érdeke az erős Németország.

Havasi Bertalan közleménye szerint az egyik német konzervatív kormányzópárt frakcióvezetőjével folytatott megbeszélésen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Matei Hoffmann nagykövet és Hildegard Bentele, a CSU külpolitikai tanácsadója is.

A magyar miniszterelnök a találkozón elmondta: kapcsolatunk Bajorországgal és a CSU-val stratégiai fontosságú.

A CSU frakcióvezetője tolmácsolta Orbán Viktornak Edmund Stoiber, Bajorország volt tartományi miniszterelnöke üdvözletét, egyben elismerését fejezte ki azért, hogy az új magyar alaptörvényben szerepelnek a keresztény európai értékek. Gerda Hasselfeldt hozzátette: az államadósság csökkentése is fontos cél, nemcsak magyar, hanem európai szemszögből is – szerepel a kommünikében.

Orbán Viktor – a tájékoztatás szerint – a tárgyaláson kifejtette: Közép-Európa összenőtt a német gazdasággal, ezért a térség általános érdeke az erős Németország.

A miniszterelnök hozzátette: „a magyar gazdaságpolitikai intézkedések is mind-mind azt a célt szolgálták, hogy Magyarország versenyképessége is javuljon, és legyen öt, de inkább öt és fél millió munkahely és adófizető Magyarországon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!