December 5.

Hét évvel ezelőtt az akkori kormány azért, hogy bármi áron győzzön, a magyarok ellen indult. A nemzet ellen. Törvénytelen eszközökkel. Gyurcsány Ferenc vezetésével a magyar kormány beszállt a nemzet elleni kampányba. Magyart magyar ellen uszítottak, végletesen megosztották a magyar embereket. Részben ezért is tűntek el a süllyesztőben. Másfél esztendeje a magyarság más irányba tart. Többet értünk el, mint Trianon óta 90 év alatt összesen – mondta napirend utáni felszólalásában az Országgyűlésben Pálffy István. 

Pálffy István felszólalása:

Hét évvel ezelőtt az akkori kormány azért, hogy bármi áron győzzön, a magyarok ellen indult. A nemzet ellen. Törvénytelen eszközökkel. Gyurcsány Ferenc vezetésével a magyar kormány beszállt a nemzet elleni kampányba. Magyart magyar ellen uszítottak, végletesen megosztották a magyar embereket. Részben ezért is tűntek el a süllyesztőben. Másfél esztendeje a magyarság más irányba tart. Többet értünk el, mint Trianon óta 90 év alatt összesen. Nézzük, mit is sikerült megvalósítani! A nemzet az egységesítés útján halad: a törvény állampolgárságot biztosít minden határon túli magyarnak, aki ezt kéri, a nemzeti összetartozás napjának megteremtése enyhíti a trianoni traumát, van a Parlamentnek a Nemzeti Összetartozásért felelős Bizottsága.

Folytatva a gyorsleltárt: hat év után újra összeült a Magyar Állandó Értekezlet, és az Alaptörvény szerint Magyarország már nem csak felelősséget érez, hanem felelősséget visel minden magyarért. Továbbá a kormány megalkotta a hosszú távú nemzetpolitikai stratégiát, és az új választójogi törvény szavazatot fog biztosítani a határon túl élő magyar állampolgároknak is. A múlt héten a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma is egyetértett az alapvetéssel, az egyéni választókerületek határon túli kialakítását is javasolva.

Az egyesítés útját járjuk: legutóbb a MÁÉRT zárónyilatkozatát a szocialisták is elfogadták. 90 éve először rendelkezünk a parlamenti pártok által konszenzussal elfogadott nemzetpolitikai stratégiával. December 5.-e ezért szimbolikus pillanat.

Most el tudnánk felejteni, hogy a szocialisták korábban ellehetetlenítették a státusztörvényt, hogy 23 millió románnal kampányoltak, hogy a miniszterelnökük pezsgőzött Erdély elfoglalásának napján, és a többi.

Szimbolikus, és egyben fontos pillanatban vagyunk. Tegnap ugyanis megkezdődött a Kárpát-medencei választási rali. A környező országok jövőre választásokat rendeznek, amelyek sorsfordítóak lehetnek a nemzetre nézve. Horvátországban és Szlovéniában már tegnap voksoltak, s bár mindkét országban szerény a magyar képviselők száma, Romániában, Szerbiában, Ukrajnában és főképpen Szlovákiában magas lesz a tét. De 2012 a magyarság éve lehet, ha meglesz az egység.

Sorskérdés, hogy a magyar közösségek megerősödve kerüljenek ki ezekből a választásokból. Ebben a fontos pillanatban arra van szükség, hogy minden magyar politikai erő az egységet támogassa.

Most a szocialisták is bizonyíthatják, hogy a MÁÉRT zárónyilatkozatával való egyetértés, nem csak holmi taktika.

Mutassák meg, vessék ki maguk közül azokat, akik még nem önként távoztak és a magyar állampolgárság megadását ellenzik.

Emeljék fel ők is a szavukat itthon és Európában a magyarságot ért atrocitások ellen, a szlovák hatóságok törvénytelenségei ellen, a vajdasági, kárpátaljai magyar emlékművek meggyalázása ellen.

Döntsék el, hogy kivel tartanak: a román szocdemekkel vagy a nemzettel! Ha komolyan gondolják, gyerünk: tegyenek a nemzeti egységért!

Álljanak ki egy 100 éves magyar asszonyért, aki volt már a Monarchia, Csehszlovákia és Szlovákia állampolgára, de elsősorban magyar, és akitől Pozsonyban most elveszik törvényes magyar állampolgárságát. Álljanak ki a magyarokért! De álljanak ki azok a szocialista és LMP-s képviselők is, akik az állampolgárságról tartott szavazáson „úgymond” tartózkodtak.

December 5.-e, ez a nap, alkalmas lehet arra, hogy ne a megosztottságot, hanem a magyarság egységét jelentse, és rajtunk, a Fidesz-Kdnp képviselőin ez már nem múlik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!