Demográfiai kabinetet hoz létre a KDNP

Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt a kormányfő által a héten bejelentett program kidolgozását és megvalósítását segítendő. Pálffy István, a párt frakciószóvivője sajtótájékoztatón elmondta: a javaslattevő kabinet célja, hogy a tervezett demográfiai program minél inkább ösztönözze a gyermekvállalást. A kidolgozandó programelemekről előzetesen azt mondta: egy részük a családi adókedvezmény kiterjesztését érinti, de ide tartozhatnak különböző lakástámogatási és szociálpolitikai lépések is.

A testület tagjai lesznek a területért felelős KDNP-s kormánytagok, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, valamint azok a szakemberek, szakmai szervezetek, akik a Népesedési Kerekasztalon is részt vettek.

Orbán Viktor kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 200. jubileumi rendezvényén kedden Győrben jelentette be, hogy demográfiai programot indít a kormány az év második felében, ha a gazdasági növekedés ezt lehetővé teszi. Ezzel szeretnék elősegíteni „a fiatal szülőknek azt a döntését, hogy az egyébként kívánt eggyel több gyermeket Magyarországon bátran vállalhassák” – fogalmazott a kormányfő.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint „politikai téveszméktől fertőzött ideológiai támadás” indult Magyarország ellen. Harrach Péter ezt a sajtótájékoztatón a Tavares-jelentés kapcsán mondta. Úgy vélte: két világ ütközik, és az ő dolguk az, hogy továbbra is egy normális világot, az európai értékek mentén felépülő országot képviseljenek.

Pálffy István szerint a jelentés egy politikai célokat szolgáló „pamflet”, de még annak is gyenge. Egy politikai röpirat, ott a helye, ahol az ilyeneknek, a majálisokon, utána pedig, amikor a tömeg hazament, az utcaseprőknél, a kukákban – fogalmazott a KDNP frakciószóvivője.

Felidézte, hogy személyesen is találkoztak Tavaressel, és akkor bár a magyar fél órákon át ismertette álláspontját, a jelentéstevőnek egyetlen kérdése sem volt. Ebből nyilvánvaló – folytatta –, hogy prekoncepcióval érkezett, és részletekre nem is volt kíváncsi. Pálffy István szerint nagyon komoly a helyzet, a pamflet olyan mértékben „szemtelen, mint a kommunisták”, és olyan kérdésekben fogalmaz meg ajánlásokat egy szuverén ország számára, ami az uniós hatáskörökön kívül esik.

Pálffy István azt mondta, hogy ha valami sérelmes az unió adott cikkelyével kapcsolatban, akkor nem a magyar jogszabályok azok, hanem az ilyen jelentések, és az ilyen megközelítés. Úgy látta: a támadások mögött az áll, ahogy Magyarország az alkotmányában a család és a házasság intézményét megfogalmazta. Az unió jövője ugyanakkor csak a család lehet, munka- és családalapú társadalomra van szükség szögezte le a kereszténydemokrata politikus.

Az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának jelentéstevője, Rui Tavares által kedden nyilvánosságra hozott jelentéstervezet szerint „fennállhat a kockázata annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Európai Unió szerződésének második cikkében lefektetett értékeket, ezért a szerződés 7. cikkének 1. pontjában leírt vizsgálat elindítását helyezi kilátásba Magyarország ellen”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!