Dobrev kijelentései ellen tüntettek

Civilek tüntettek a XI. kerületben Dobrev Klára kijelentései ellen. A miniszterelnök felesége novemberben egy újbudai bölcsődében azt mondta: a hagyományos családmodell elterjedése miatt zártak be országszerte a bölcsődék. A Fidesz és a KDNP szerint viszont pont a baloldali kormányok alatt csökkentették a bölcsődei normatívákat, és a Gyurcsány-kormány jövőre sem támogatja a gyermekvállalást.

A XI. kerületben több civil szervezet tiltakozott a miniszterelnök feleségének kijelentései ellen. Dobrev Klára ugyanis novemberben egy újbudai bölcsődében a hagyományos családmodellt hibáztatta a bölcsődebezárásokért. A polgármesteri hivatal előtt összegyűlt asszonyok tiltakozásul egy petíciót adtak át a kerület alpolgármesterének.

„Nekem az a gyanúm, hogy az egész a gyes és a gyed megszüntetésére megy ki, ezt készítik elő, ezért lobbizik most a miniszterelnök felesége és előbb-utóbb erre a megszorításra is sor fog kerülni” – nyilatkozta Szarka Istvánné, az Asszonyok a Nemzeti Egységért mozgalom elnöke.

A civileket a Fidesz és a KDNP is támogatja, mivel a miniszterelnök feleségének tevékenysége szerintük hátrányos a gyermekvállalásra nézve, ráadásul a bölcsődei normatívákat mindig a baloldali kormányok csökkentették.

Az Orbán-kormány szociális és családügyi minisztere emlékeztetett: a szocialistákkal szemben ők mindig a gyermekek és a családok érdekében intézkedtek. Harrach Péter szerint a legnagyobb hiba, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának egyáltalán nincs családpolitikája, miközben szociálpolitikája is leginkább csak a munkakerülésre ösztönzi az embereket.

A hírTV videója itt megtekinthető.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!