Dohányzás elleni kampányt indított az egészségügyi államtitkárság

A dohányzás ártalmaira hívja fel a figyelmet és leszokásra ösztönöz az egészségügyi államtitkárság Válaszd az egészséget: dobd ki a hamutartódat! címmel indított népegészségügyi kampánya. A statisztikai adatok szerint a világon 1,3 milliárd ember dohányzik rendszeresen, és Magyarország a világranglista élmezőnyében van. Kifejtették: a dohányzás felelős a tüdőrák okozta halálozások 90-95 százalékáért, és az összes rákos megbetegedés által okozott halálozás 30-35 százalékáért.

Magyarországon 18 percenként meghal egy ember a dohányzás következtében. Naponta nagyjából hetvenen, évente pedig csaknem 30 ezren halnak meg a dohányzással összefüggésbe hozható betegségek miatt.
    
A szaktárca közleménye szerint Magyarországon a felnőtt férfiak 32,8 százaléka és a felnőtt nők 23 százaléka napi rendszerességgel dohányzik, a személyenkénti cigarettafogyasztás meghaladja az évi 2000 szálat. Ennél is drámaibbnak nevezték, hogy a cigarettázás egyre fiatalabb korban kezdődik. A magyar óvodásoknak nyolc százaléka kipróbálta a cigarettát, az általános iskolás korú gyerekeknek pedig harminc százaléka rendszeresen dohányzik.

Az egészségügyi államtitkárság az RTL Klubbal közösen indított kampányban arra biztatja a fiatalokat, hogy vegyenek fel jobb szokásokat. Emellett a minisztérium előző kampányának, a Rizikófaktornak a Facebook-oldalán nyereményjáték várja azokat, akik az egészséget választják, és leszoknak a dohányzásról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!