Écsy Gábor: az állam számíthat a segélyszervezetekre

A bevándorlók ellátásában az állam számíthat a Karitatív Tanács tagjaira, számíthat a segélyszervezetek készleteire – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatornán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága pénteken közleményében kérte a Karitatív Tanács tagjainak együttműködését a Magyarországra érkező bevándorlók humanitárius megsegítése érdekében.

Écsy Gábor a műsorban elmondta: hétfőn az minisztériummal történt egyeztetés során a hat nagy karitatív szervezet - a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - közösen felmérte a rendelkezésre álló készleteit annak érdekében, hogy a hatóságok jelzése esetén koordináltan tudják eljuttatni adományaikat a megfelelő helyre.

Osgyán Dániel, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a műsorban hangsúlyozta: a hétfői egyeztetésen az illegális bevándorlással foglalkozó hatóságok vezetőivel abban is megállapodtak, hogy a szerdai újbóli találkozóra felmérik, hol és milyen segítségre lenne szükségük, hogy ez alapján a karitatív szervezetek feloszthassák egymás között a feladatokat. Osgyán Dániel szólt arról is, hogy a jövőben várhatóan rendszeresek lesznek az egyeztetések.

A Katolikus Karitász az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal kötött megállapodás keretében folyamatosan segíti a befogadó állomásokon elhelyezett menekülteket. Kiemelt figyelmet fordítanak a táborokba kísérő nélkül érkező kiskorú gyermekekre és az idős emberekre, akiket étellel, vitaminokkal, gyógyszerekkel, ruhával és lelki segítségnyújtással is támogatnak.

A Katolikus Karitász 1356-os adományvonalának tárcsázásával hívásonként 500 forinttal bárki támogathatja a menekültek segítését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!