Égető probléma a bevándorlás Magyarországon

Az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályok jelentős szigorítását sürgette ismét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden, miután Budapesten, a Keleti pályaudvaron tájékozódott a fokozódó bevándorlás következtében kialakult helyzetről. A politikus sajtótájékoztatóján „rémisztő” adatnak nevezte, hogy a január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma kedden átlépi a 23 ezret.

Viszonyításul jelezte, hogy tavaly összesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. Rogán Antal szerint a bevándorlási szabályokat úgy kellene módosítani, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni, utána pedig mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani őket, amíg kiderül, jogosultak-e menekültstátusra. Ha nem jogosultak, haladéktalanul ki kell toloncolni őket Magyarországról.

A frakcióvezető ezek alapján azt mondta: égető problémának tartja Magyarországon a bevándorlást, ezért újra kérte a kormányt, mihamarabb indítson nemzeti konzultációt a témában, ami felhatalmazást adhat majd a parlamentnek, hogy változtasson a bevándorlási szabályokon, és hogy az Európai Unió vonatkozó szabályaival is szembemenjen. Hozzátette: ha a magyar hatóságok nem végzik el a kellő alaposságú ellenőrzéseket, akkor Magyarország schengeni tagságát is kockáztatjuk.

Rogán Antal kitért továbbá arra, hogy egy bevándorló eltartása a befogadó állomásokon napi 4500 forintjába kerül az államnak, így ha a mostani bevándorlási tendencia folytatódik, akkor az idei évi tervezett költségvetés sem lesz e téren tartható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!