Egy év után belátták a KDNP igazát

A szocialisták a BKV vezérigazgatójának kiválasztásával kapcsolatban a KDNP korábbi javaslatait teszik magukévá. Éppen egy éve vetettük fel a közgyűlésben, hogy a BKV vezérigazgatójának kiválasztása olyan horderejű kérdés, amelyről csak a fővárosi képviselő-testületnek szabad döntenie. Két héttel ezelőtt jómagam indítványoztam a gazdasági bizottságban, hogy az alkalmasnak ítélt pályázókat személyesen hallgassa meg a testület. Mindkét javaslatunkat leszavazták a szocialisták, ezért örülök, hogy – bár időbe telt –, végül belátták tévedésüket – mondta Bagdy Gábor, a KDNP fővárosi önkormányzati frakciójának vezetője.

Az egyik szemem sír, a másik nevet – kommentálta a fővárosi szocialisták frakcióülésének fejleményeit Bagdy Gábor, a kereszténydemokrata politikus. Steiner Pál szocialista frakcióvezető ugyanis arról számolt be, hogy nem fogadják el, mert zavarosnak tartják a BKV vezérigazgatói pályázatait értékelő háromfős bizottság módszereit. Nem érthető, hogy mi alapján döntöttek arról, mely jelölteket kívánják személyesen meghallgatni. Éppen ezért a gazdasági bizottság következő ülésén arra kéri Bagdy Gábor a szocialista tagokat, indítványozzák akár mind a tizennégy pályázó meghallgatását. A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésén pedig azt kezdeményezik, hogy a gazdasági bizottságtól vonják el a BKV első emberéről való döntés jogát.

Éppen egy éve vetettük fel a közgyűlésben, hogy a BKV vezérigazgatójának kiválasztása olyan horderejű kérdés, amelyről csak a fővárosi képviselő-testületnek szabad döntenie. Két héttel ezelőtt jómagam indítványoztam a gazdasági bizottságban, hogy az alkalmasnak ítélt pályázókat személyesen hallgassa meg a testület. Mindkét javaslatunkat leszavazták a szocialisták, ezért örülök, hogy – bár időbe telt –, végül belátták tévedésüket – mondta a frakcióvezető.

Az MSZP döntése ugyanakkor megerősíti azt az aggodalmát, hogy a BKV vezérigazgatójának kijelölése a koalíciós pártok politikai harcának esik áldozatul. Bagdy szerint a kinevezés további halogatása még kilátástalanabb helyzetbe sodorja a fél év óta irányítás nélküli, csőd közelébe került vállalatot.

Az újabb MSZP–SZDSZ-meccs egyértelmű jele, hogy Steiner arról beszélt a távirati irodának, hogy az ügyben összeül a két párt koalíciós egyeztető tanácsa. A szocialista politikus egyébként nem rejtette véka alá, hogy Balogh Zsolt jelenlegi megbízott BKV-vezérigazgatót, Hidvégi Gábort, a Vidám Park volt igazgatósági elnökét és Devecz Miklóst, a MÁV és a Hídépítő Zrt. korábbi dolgozóját tartják alkalmasnak a BKV vezérigazgatói posztjának betöltésére.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!