Egy település egy családért

A Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának polgármesterei mozgalmat indítottak az árvízkárosult családok megsegítésére, egy település egy árvízkárosult családnak kíván segíteni – közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a Hoffman Pállal és Móring József Attilával közösen tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a frakció is részt vesz az akcióban, minden frakciótag anyagilag is hozzájárult a kezdeményezéshez, valamint a Barankovics Alapítvány is felajánlott ötmillió forintot az árvízkárosult gyermekek táboroztatására.

Hoffman Pál, a KDNP országgyűlési képviselője, Tököl polgármestere, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta: az emberekben igen is van felelősségtudat és törekvés arra, hogy a bajba jutott családok ne maradjanak magukra és közben a munkában a támogató közösség, település is erősödik. Mint mondta: az ötlet lényege, hogy a város összefogásával egy árvízkárosult család házát teljes mértékben helyrehozzák. Tököl önkormányzata a kezdéshez egy ötmillió forintos keretet biztosít, de emellett már most több vállalkozás is jelentkezett, van olyan amelyik építőanyagot ajánlott fel, míg mások munkaerővel tudnak hozzájárulni az újjáépítéshez. Elmondta azt is, hogy a település polgárőrei, a helyi gazdakörök, és maguk a képviselők is részt vesznek majd a munkában. A tájékoztatón elhangzott, hogy a többi frakció polgármester-képviselőit is kérik, hogy támogassák a kezdeményezést. Hoffmann Pál közölte, hogy Százhalombatta polgármestere már jelezte is az akcióhoz való csatlakozásukat.   

Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője, Somogyvár polgármestere elmondta: Pamuk és Somogyvámos polgármesterével és egy 15 fős csapattal együtt épp úton vannak Felsőzsolca felé, ahová 15 ezer palack ásványvizet visznek. Mint mondta: Bús Balázs (Óbuda-Békásmegyer), Földi László (Cegléd), Habis László (Eger), Michl József (Tata) és Szászfalvi László (Csurgó) polgármesterek mellett immáron Tóth Csaba (Pamuk) és Böröcz János (Somogyvámos) polgármesterek is csatlakoztak az akcióhoz, és ez a tábor napról-napra nő.



Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!