Egyetért a KDNP az ombudsmannal

Az ombudsman lezárta vizsgálatát a homoszexuális-fesztivál egy plakátjának ügyében. Állásfoglalásában leszögezte: elképzelhetőnek tartja, hogy a plakátokon szereplő gyermekeket sérelmek érik. A KDNP közleményében hangsúlyozta, hogy korábban kifejtett álláspontjuk egyezik az ombudsman mostani véleményével, ami a gyermekek védelmét tartja elsődlegesnek.

A „13. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál” elnevezésű rendezvényt népszerűsítő plakátok egyikén kiskorú gyermekek jelentek meg. Az országgyűlési biztos ezzel kapcsolatban vizsgálatot folytatott, amelynek állásfoglalásában leszögezte: nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a reklámozott fesztivál megítélése kétséges, és a gyermekek korukból adódóan nem képesek önálló vélemény kialakítására. Ez a megállapítás nem csupán az érintettekre, hanem a környezetükben lévő gyermekekre is igaz, így szerinte elképzelhető, hogy a plakátokon szereplő gyermekeket sérelmek érik, például iskolatársaik részéről. A biztos felhívta a plakátokat készítő ügynökség figyelmét arra, hogy kiskorúak szerepeltetése esetén a jövőben fokozottan ügyeljen a gyermekek jogaira és érdekeire.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfői közleményében hangsúlyozta: megnyugvással fogadta az ombudsmannak a melegfesztivál idei plakátjával kapcsolatos jogi állásfoglalását. Korábban kifejtett álláspontunk egyezik az ombudsman mostani véleményével, ami a gyermekek védelmét tartja elsődlegesnek – olvasható a közleményben. Rétvári Bence, a párt parlamenti képviselője ebben kiemelte: bíznak abban, hogy a szervezők a jövőben nagyobb önmérsékletet tanúsítanak és jobban figyelnek a többségi társadalom érzékenységére, valamint a fennálló jogrendre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!