El a kezekkel a gázár-kompenzációtól!

A kisebbségi kormány miközben a gáz árát emeli, a gázár-támogatást is csökkenteni akarja – jelentette ki Soltész Miklós a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Fidesz–KDNP frakciószövetség Népjóléti Kabinetjének vezetője mai sajtótájékoztatóján. 

Az elmúlt hetekben hónapokban a kisebbségi kormányzást semmi más nem jellemzi, mint az, hogy a kormány és a kormánypárt tagjjai az országgal nem foglalkoznak, az ország jövőjével, az emberek egyre nehezebb helyzetével nem törődnek, a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás köti le teljes figyelmüket – közölte a KDNP országgyűlési képviselője.

A kereszténydemokrata politikus felhívta a figyelmet arra, hogy csak az elmúlt egy esztendőben négy alkalommal emelték már a gáz árát, ami éves szinten egy átlagos családnak – amely már rég kiszorult a támogatotti körből – évi ötvenezer forint többletkiadást jelent.

„Ezért egyértelműen senki és semmi más csakis Gyurcsány Ferenc és az MSZP politikája tehető felelőssé, aki és amely 2005-ben megegyezett a nagy gázszolgáltatókkal abban, hogy az országgyűlési választásokig nem emelik a gáz árát” – jelentette ki Soltész Miklós, rámutatva: ennek az alkunak az árát a magyar emberek most fizetik meg. 

A képviselő kitért a gázár-támogatási rendszer átalakítására is, mint mondta az „igazságosság jegyében” a növekvő gáz-, és távhőárak kompenzálására fordított összeget folyamatosan csökkentette a koalíciós kormány, és ezt tervezi a kisebbségben maradt MSZP-és kormány is.

Állítását a képviselő számokkal támasztotta alá, elmondása szerint 2006-ban 208 milliárd, 2007-ben 110 milliárd, az idei évben pedig már csak 81 milliárd forintot fordított a kormány az elviselhetetlen magasságba szökött gázár mérséklésére. Hozzáfűzte: információi szerint a jövő évi költségvetési tervezetben mindössze 66 milliárd forintot szán a szocialista kormány a gázár-kompenzálására. 

A politikus emlékezetett arra is, hogy évről-évre szűkítik az ártámogatásra jogosultak körét, korábban a középosztály csúszott ki a támogatási rendszerből, mára azonban a legszegényebbek is kívül rekednek.

A Fidesz és a KDNP felszólítja a kisebbségi kormányt, álljon el a kompenzációs keret jövő évi csökkentésétől, és legalább az idei szintet tartsa fenn, és a jelenlegi helyzet megoldása érdekében mielőbb írják ki az előrehozott választást –  tette egyértelművé a két párt álláspontját Soltész Miklós. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!