El kell menni vasárnap szavazni

A Fidesz–KDNP és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség abban érdekelt, hogy Európa jövőjét az európai néppárti politika határozhassa meg a következő öt évben. A jó szerepléshez arra van szükség, a szavazóink elmenjenek választani, ezért a mai nap közös üzenete, hogy arra kérjük a magyarokat, menjenek el minél nagyobb számban választani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a romániai Szatmárnémetiben, ahol megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, román miniszterelnök-helyettessel.

A magyar kormányfő a megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón elmondta, Európa jövője szempontjából fontos a most megválasztandó Európai Parlament (EP) összetétele, ezt a választást pedig „mi, európai néppártiak meg akarjuk nyerni”. Orbán Viktor hangsúlyozta, ezen a voksoláson az RMDSZ és a legnagyobb magyar kormányzó pártszövetség kölcsönösen támogatja egymást, túl azon, hogy mindkét szervezet magyar és mindketten ugyanannak a pártcsaládnak, az Európai Néppártnak a tagjai.

A miniszterelnök szavai szerint európai szinten kiélezett küzdelem zajlik az Európai Néppárt és az európai szocialisták között, ezért a Fidesz–KDNP és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is abban érdekelt, hogy Európa jövőjét az európai néppárti politika határozhassa meg a következő öt évben. A jó szerepléshez arra van szükség, a szavazóink elmenjenek választani, ezért a mai nap közös üzenete, hogy arra kérjük a magyarokat, menjenek el minél nagyobb számban választani – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök a sajtótájékoztatón elmondta, a Kelemen Hunorral folytatott egyeztetésen belpolitikai kérdéseket is érintettek, melynek során megállapodtak abban, hogy a magyar kormány és az RMDSZ intenzív, erőteljes és gyakori konzultációs rendszert fog működtetni. A tárgyaláson szóba került magyar–román kormányzati kapcsolatokra utalva Orbán Viktor megerősítette, Magyarország az erőteljes, jó és stabil magyar–román viszonyban érdekelt, és ennek érdekében fog dolgozni a jövőben is.

Orbán Viktor egyben sok sikert kívánt az RMDSZ-nek a román kormányban végzett munkájához.

„Ceterum censeo, arra kérjük a magyarokat, hogy jöjjenek el és vasárnap vegyenek részt az európai parlamenti választáson” – zárta szavait a miniszterelnök.

Kelemen Hunor a sajtótájékoztatón elmondta, a jelenlegi európai konstrukció a Szén és Acélközösség megalakulásától 2014-ig sokat változott és sokat fog változni, de nem mindegy, hogy ezeket a változásokat a jövőben ki fogja generálni.

Mi azt szeretnénk, hogy a változásokkal a magyar érdekek érvényesüljenek, valamint erős legyen az Európai Néppárton belüli jelenlétünk – fogalmazott a román miniszterelnök-helyettes. Kelemen Hunor hozzátette, ahhoz, hogy hosszútávon az őshonos nemzeti kisebbségek is az Európai Bizottság hatáskörét képezzék, nagy számban kell elmenni szavazni.

A következő időszak olyan fontos változásokat fog hozni az Európai Unión belül, amely nemcsak a gazdasághoz, a pénzügyi politikához vagy az energetikához köthetőek, hanem olyanokat, amelyekre az erdélyi magyaroknak is szüksége van – rögzítette az RMDSZ elnöke. Kelemen Hunor ugyanakkor fontosnak nevezte a román–magyar kapcsolatok erősebbé és intenzívebbé tételét a határ menti együttműködéstől egészen a kormányzati szakpolitika területéig.

Kelemen Hunor szerint május 25-én élni kell a szavazati joggal, egyben arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a választásokon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!