El kell térni az eredménytelen európai módszerektől

Bajnai Gordon nincs egészen tisztában azzal, hogy válságkezelés címén mi is történik ma Európában. Érthetetlen, hogy miért is kellene az európai módszerek felé fordulnunk, hiszen azok láthatóan nem hatékonyak, és las­súak. Az euróövezeti országok egymást lebénító költségvetési politikát folytatnak. A rossz pénzügypolitikát az is bizonyítja, hogy a Moody’s kilátásba helyezte, lerontja az unió hitelképességi osztályzatát – jelentette ki Pálffy István, a KDNP országgűlési képviselője.

Az Orbán-kormány új szolidaritást teremt, elveti a Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt is kivételezett társadalmi csoportok támogatását – nyilatkozta Pálffy István a volt kormányfő beszédére reagálva. A KDNP képviselője úgy vélekedett, az európai válságkezelés eredménytelen, attól el kell fordulni.

Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány elnöke hétfőn a balliberális szellemiségű Pénzügykutató Zrt. és az MSZP-s vezetésű XIII. kerületi önkormányzat közös konferenciáján mondott beszédet, amelyben kifejtette, a kormány elveti a szolidaritást, és elfordul Európától. Ezért – hangsúlyozta a volt miniszterelnök – korszakváltásra van szükség, s azoknak, akik az ország gyarapodásában érdekeltek, az elmúlt két és az azt megelőző nyolc év hibáiból tanulva olyan célrendszert kell megalkotniuk, amely a következő negyedszázadban a kormányzati politika alapja lehet.

Pálffy István minderre reagálva elmondta, úgy tűnik, Bajnai Gordon nincs egészen tisztában azzal, hogy válságkezelés címén mi is történik ma Európában. „Érthetetlen, hogy miért is kellene az európai módszerek felé fordulnunk, hiszen azok láthatóan nem hatékonyak, és las­súak. Az euróövezeti országok egymást lebénító költségvetési politikát folytatnak. A rossz pénzügypolitikát az is bizonyítja, hogy a Moody’s kilátásba helyezte, lerontja az unió hitelképességi osztályzatát – fejtette ki Pálffy István. Ezért nem értem, hogy mit is kellene Magyarországnak Európától válságkezelés címén átvennie. Ennek az u­niós politikának mi isszuk meg a levét, ettől inkább el kell fordulnunk.”

Arról, hogy a volt kormányfő szerint a jelenlegi kabinet elveti a szolidaritást, Pálffy István elmondta, hogy az, ami a 2010-es kormányváltás előtti húsz évben „szolidaritás” címén a baloldal társadalompolitikáját jellemezte, teljesen hamis volt. „Azt korántsem nevezném szolidaritásnak, hogy az MSZP-s kormányok néhány csoportot kivételezett helyzetbe hoztak, aránytalanul támogattak. A társadalom többségének el kellett fogadnia, hogy adóforintjaikból például kedvezményezett nyugdíjat biztosítottak a kivételezetteknek” – jelentette ki. Hozzátette, az Orbán-kormány honosítja meg az új szolidaritás elvét, hiszen minden társadalmi csoportnak vannak igényei, így az igazságosság ellen ható kivételezést elveti a kabinet

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!