Elfogadhatatlan az erőszak

A további rosszindulatú ferdítések és polemizálások elkerülése érdekében a Kereszténydemokrata Néppárt a leghatározottabban kijelenti, hogy az erőszak semmilyen formáját nem tartja elfogadhatónak – legyen szó akár a családon belüli erőszakról. A család egy olyan szeretetközösség, amely önmaga definíciójával kellene, hogy kizárja a fizikai és lelki bántalmazás lehetőségét. Tisztában vagyunk vele, hogy létező probléma a házastárs vagy gyermek fenyítése, megfélemlítése.

Nem abban van nézetkülönbségünk a családon belüli erőszak tényállásának megalkotását követelőkkel, hogy ezen cselekedetek nem üldözendők, hanem annak jogtechnikai kezelését látjuk másként. Az új Btk. minden aspektusát külön-külön bünteti mindannak, amit egységesítve, önálló tényállásként látnának szívesen a népi kezdeményezés támogatói.   

Magát a „családon belüli erőszak” kifejezést is a család intézménye ellen ható verbális megjelenésnek tartjuk, amely a valóság eltorzítását eredményezheti. Helyette talán pontosabb lenne a „párkapcsolaton belüli erőszak” megjelölést használni. Tudjuk és hisszük, hogy a nő és a férfi egyenrangú felek egy szeretetközösségben, és sem a gyermekek, sem az ő méltóságukat nincs joga senkinek sárba tiporni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!