Elfogadhatatlan Gyurcsány levele

Rangon alulinak tartja válaszolni a volt kormányfő kritikus szavaira Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának elnöke. A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: a mentelmi bizottság nem részese az igazságszolgáltatásnak, a testület csak azt hivatott eldönteni, hogy az adott kérés a képviselői tevékenység akadályozására irányul, vagy olyan büntetőeljárásról van szó, melyben felelősséggel tartozik az adott országgyűlési képviselő.

Rubovszky György a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában elmondta: a kialakult egy olyan gyakorlat, miszerint a magánvádas eljárásoknál nagy valószínűséggel nem adják ki a képviselőt, míg közvádas eljárásnál egy-két kivételtől eltekintve kiadják.

Leszögezte: korábban sem mondták azt, hogy az ügyészi indítvány elfogadhatatlan. Abban egyébként hosszasan tárgyalják a tényállást, majd felsorolják a kapcsolódó dokumentumokat. Az azonban nem derült ki, hogy a mellékleteket szándékosan nem küldték el, vagy csak lemaradtak. Felhívta a figyelmet: húsz éve, mióta a mentelmi bizottság a mai funkciójának megfelelően tevékenykedik, nem került sor arra, hogy miniszterelnökkel szemben hivatalból üldözendő, közvádas eljárás indult volna. Ez egy fokozottabb odafigyelésre kényszerítette a bizottságot – szögezte le.

Tájékoztatása szerint hat kérdéscsoportban kaptak huszonvalahány tárgyalási jegyzőkönyvet, számtalan tanút hallgatott ki a bíróság ebben a kérdésben.

Rubovszky György hangsúlyozta: azért szavazott Gyurcsány Ferenc kiadatása mellett, mert szerinte az ominózus Nándorfehérvári teremben lezajlott beszélgetés alapján kétség nem lehet az ügyben.

Felhívta a figyelmet arra: a kormányfő az államigazgatási tisztségviselőt arról kérdezte, hogy az állami tulajdonban lévő ingatlan ingatlancserével értékesíthető-e. A szóban forgó terület azonban nemcsak állami tulajdon, hanem a Nemzeti Földalap része, így sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak rá. Ezeknek a szabályoknak a megsértése a vád tárgya - mutatott rá a KDNP-s politikus.

Elfogadhatatlannak nevezte a mentelmi bizottság elnöke Gyurcsány Ferenc a testülethez írott levelét, és – mint mondta – rangon alulinak tartja válaszolni arra.

Gyurcsány Ferenc korábban a Facebookon tette közzé a mentelmi bizottságnak írta levelét, melyben közölte, hogy nem megy el a testület keddi ülésére, nincs sok megbeszélnivalójuk. A volt kormányfő keményen kritizálta a bizottságot, mert az tavasz óta szerinte pálforduláson esett át. Mert míg korábban nem hoztak döntést, hanem iratokat kértek az ügyészségtől, addig most – amint Gyurcsány megelőlegezte – döntenek a kiadatásáról. Pedig – a volt kormányfő szerint – az ügyészségtől csak a kért iratok töredékét kapták meg, melyek ráadásul cáfolják a vádhatóság állításait. Úgy véli: a telekcsere miatt folyó polgári perben szereplő tanúk egyike sem állítja, hogy jóváhagyta vagy sürgette volna a sukorói kaszinóberuházást. A befektetőkkel a Parlament Nándorfehérvári termében folytatott beszélgetésen mindössze arra kérte a résztvevőket: mindenki tegye a dolgát a jogszabályokban előírtak szerint.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!