Elindultunk egy másik úton!

Kishitűséggel és örökös bűntudattal nem lehet a jövőt építeni! Orvosolni kellett a 2004.december.5-i traumát és elindultunk Trianon „gyógyítása" irányában. Kinyilvánítottuk, hogy a „merjünk kicsik lenni" és a „bűnös nemzet" jelszavakra épülő nemzettudat-rombolás a múlté. Aroganciájuk, szemtelenségük és „mellényük" nagyon nagy, mondhatni határtalan. Most le kell tenni a XXI. század Magyarországának alapjait!

Kalmár Ferenc

1955-ben született Brassóban. 1980-ban okleveles fizikus, diplomát szerez Bukarestben, 1989-ben pedig villamosmérnökként végez a Budapesti Műszaki Egyetem, Műszer és Irányítástechnikai szakon. Tanulmányokat folytat a budapesit Eurocontact Open Business School marketing szakán, ahol 1994-ben végez. 1999-ben megszerzi a Budapesit Pénzügyi és Számviteli Főiskola mérnök-közgazdász diplomáját. Korábbi munkahelyein fejlesztőmérnöki és más vezetői munkaköröket töltött be. Dél-magyarországi Áramszolgáltató Rt. munkatársa. 1998-tól a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Rt, Stratégiai Igazgatóságán, műszaki szakértő, Vezérigazgatói tanácsadó és Beszerzési csoportvezető (KIF, KÖF és nemzetközi beszerzések), 1991 óta tagja a KDNP-nek, majd 1995 óta a KDNP Szegedi Szervezetének elnöke. 1997-től az MKDSZ Szegedi szervezetének elnöke. 2003-tól a KDNP Csongrád megyei elnöke. 2003. december 6.-tól a KDNP országos alelnöke. 1994 óta Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagja. Nős, két gyermek édesapja. Parlamenti képviselőként az Országgyűlés külügyi, és nemzeti összetartó bizottságában is küzd.

–  Így látom én! Felemelő volt májusban és júniusban, hogy az új parlament és kormány a nemzet lelkének a gyógyításával kezdte tevékenykedését. Orvosolni kellett a 2004.december. 5-i traumát és elindultunk Trianon „gyógyítása" irányában. Kinyilvánítottuk, hogy a „merjünk kicsik lenni" és a „bűnös nemzet" jelszavakra épülő nemzettudat-rombolás a múlté. Kishitűséggel és örökös bűntudattal nem lehet a jövőt építeni. Most pedig le kell tenni a XXI. század Magyarországának alapjait. A kormány gazdasági intézkedései is ebbe az irányban mutatnak. Ezek nagyon merész és bátor intézkedések! Az eredmény muszáj, hogy mutatkozzon három éven belül! Botrányos, ahogy az MSZP viselkedik, úgy a Országgyűlésben, mint a helyi önkormányzatokban is. Mintha nem nekik köszönhetnénk azt a helyzetet, amiben van az ország! Arroganciájuk, szemtelenségük és mellényük nagyon nagy, mondhatni határtalan.

– Az országos választások eredményeinek nagyon tudtam örülni. A KDNP frakció tagja lettem és így, újra lett Csongrád megyének kereszténydemokrata képviselője. Az őszi választások már nem hoztak olyan jó eredményeket Szegeden: a polgármester maradt továbbra is a régi, szocialista. Én immár ötödszörre megnyertem egyéni választókerületemet, és minden KDNP-s jelöltünk nyert. 

– Hogyan látom az ország helyzetét? Még változatlanul nehéz, de már elindultunk legalább egy másik úton! A kormány nagyon elszánt a nemzeti érdekek képviseletére és intézkedései, azon túl, hogy merészek és bátrak, Európában úttörőek.

– Mit várok a 2011-es esztendőtől a politika, közélet terén, illetve személyes sorsát illetően? Milyen következményekkel járhat a pénzügyi-, gazdasági válság? Nos, várom, hogy a megszavazott intézkedések mutassák meg első gyümölcseiket! Ekkor, remélhetőleg az ellenzék sem lesz olyan hangos. A személyes sorsomat illetően elsősorban arra gondolok, hogy az egészségem maradjon meg! Ezt kívánom minden képviselőtársamnak is, a közéleti tempót ugyanis csak így lehet bírni.

– Úgy gondolom: a válság mélypontján túl vagyunk, bár mindenre fel kell készülni. Így egy esetleges újabb negatív gazdasági hullámra is. A legrosszabb és rombolóbb hatása szerintem a munkanélküliségnek van. Remélem ez nem fog növekedni!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!