Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem

A Nemzeti Választási Iroda közlése alapján, a szavaztok 70,31 százalékos feldolgozottsága mellett a Fidesz-KDNP vezet a 2014-es országgyűlési választáson. A jelenlegi adatok szerint a szavazatok 45,34 százalékát a jelenlegi kormánypártok, a baloldali pártszövetség a voksok 24,84 százalékát szerezte meg. A Jobbik 21,27 százalékos támogatottságot ért el. A szavazatok 79,83 százalékos feldolgozottságánál a LMP átlépte az ötszázalékos parlamenti küszöböt.

A 106 egyéni választókerületre és 93 országos listára leadott szavazatok 62,85 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint:
 
1. FIDESZ-KDNP: egyéni választókerület: 96, országos lista: 38, összesen: 134, a parlamenti mandátumok aránya: 67,34 százalék.
2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: egyéni választókerület: 10, országos lista: 29, összesen: 39, a parlamenti mandátumok aránya: 19,60 százalék.
3. JOBBIK: egyéni választókerület: 0, országos lista: 26, összesen: 26, a parlamenti mandátumok aránya: 13,07 százalék.
 
Budapesti összesítés
 
9 balliberális és 9 kormánypárti mandátum várható, már igen magas a feldolgozottság, 80 százalék körüli vagy afölötti. Buda a Fidesz-KDNP-é, a legnagyobb különbséggel azonban várhatóan Hiszékeny Dezső nyert a XIII. kerületben. A legkisebb különbség Kunhalmi Ágneséknál van. 182 szavazattal vezet fideszes vetélytársával szemben.
 
 
Pest megye összes választókörében a Fidesz-KDNP vezet 39,37 százaléktól 50,51 százalékig terjedően. A legnagyobb különbség Nagykátán van.
 
Egyéni eredmények
 
Baján, Bács-Kiskun megye 6. választókerületében az adatok 87,50 százalékos feldolgozottsága alapján az eredmény eldőlt: Zsigó Róbert Vilmos kormánypárti jelölt megnyeri a választást.
 
Dr. Fazekas Sándor megnyerte a karcagi körzetet. Az adatok 79 százalékosfeldolgozottságánál 51 százalékon áll, mögötte a Jobbik indulója áll 25 százalékkal.
 
Dr. Hende Csaba Károly (Fidesz-KDNP) Vas megye 1. számú választókerületében nyeri a választásokat, 90,24 százalékos feldolgozottság mellett a politikus 45,29 százalékot ért el.
 
95,65 százalékos feldolgozottság mellett Dr. Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP)47,25 százalékkal a Veszprém megye 1. számú választókerületében nyerni fog.
 
Szatmáry Kristóf (XVI. kerület) ki lehet mondani, megverte Karácsony Gergelyt (összeborulás).
 
Simicskó István a XI. kerületben 8 százalékkal vezet az MSZP frakcióvezető-helyettese, Józsa István előtt. Gyakorlatilag nyert, 97 százalékos a feldolgozottság.
 
Rogán Antal 90 százalékos feldolgozottságnál 13 százalékot ver Kerék-Bárczy Szabolcsra, ennél sokkal többet Schiffer Andrásra és Hegedűs Lorántnéra.
 
Budapesten matematikailag eldőlt 2 mandátum: Fónagy János a budai XII. kerületben Bauer Tamást megelőzve jutott mandátumhoz, a XVII. kerületben pedigDunai Mónika győzedelmeskedett. Mindketten a kormánypártok jelöltjei.
 
Borítékolhatja a diadalt Kósa Lajos a hajdú-bihari első választókerületben a voksok 47,08 százalékával, ahogy biztosra veheti győzelmét a borsodi hetedik választókerületben, Mezőkövesden a kormánypárti Tállai András László is 47,10 százalékos támogatottságával.

Kiskunfélegyházán, Bács-Kiskun megye 4. választókerületében az adatok 85,71 százalékos feldolgozottsága mellett Lezsák Sándor István kormánypárti jelölt a voksok 54,16 százalékával valószínűleg megnyerte a választást. A választókerületben a választásra jogosultak száma az aktuális részvételi arányt figyelembe véve már kisebb mint a különbség.

 
Biztossá vált Seszták Miklós István győzelme Szabolcs harmadik választókerületében.
 
Nagykáta, Monor és Dabas jobboldali szimpatizánsainak nem kell tovább aggódniuk. Az adatok nagy arányú feldolgozottságánál biztossá vált, hogy mindhárom helyen a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje győzött.
 
Ugyancsak behozhatatlan előnyt szereztek a kormánypárti jelöltek két szabolcsi választókerületben, Mátészalkán és Vásárosnaményban.
 
Somogy megyében és Zala megyében is minden választókerületet behúzott a FIDESZ-KDNP – a feldolgozottság már 90 százalék felett jár mind a hét érintett választókerületben, így már lehetetlen behozni a kormánypárti jelöltek előnyét.
 
Veszprém megye 2. számú választókerületében  Balatonfüreden a Fidesz-KDNP színeiben induló Dr. Kontrát Károly áll az élen 46,17 százalékkal. A második 25,93 százalékkal Scheiring Gábor (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP). A feldolgozottság75,51 százalék.
 
 
Völner Pál (Fidesz-KDNP) is gyakorlatilag győztesnek tekinthető a Komárom-Esztergom megyei 2. választókerületben, lenyomta Vadai Ágnest, 87 százalékos feldolgozottságnál 46 százalékon áll. Vadai a második, 27 százalékkal, a jobbikos Nunkovics Tibornak 19,92 százaléka van.
 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 8 százalékos előnnyel vezet Szelényi Zsuzsannával szemben, aki Bajnai Gordon egyik legközvetlenebb embere. A szavazatok kétharmadát már összesítették.
 
Dr. Lázár János is gyakorlatilag megnyerte a körzetét: az adatok 88 százalékosfeldolgozottságánál 43 százalékon áll, mögötte a Jobbik embere 24 százalékon áll, a balliberális jelölt 19 százalékon áll.
 
Szigetszentmiklóson behozhatatlan Kuncze Gábor hátránya a kormánypárti Bóna Zoltánnal szemben. 62,63 százalékos a feldolgozottság.
 
Győr-Moson-Sopron megyében a 4 számú választókerületben Firtl Mátyás Sándor (Fidesz-KDNP) van elöl 51,30 százalékkal.
 
72,5 százalék a voksok feldolgozottsága Buda XI. kerületében, Simicskó István 44-37-re vezet az MSZP-s Józsa István előtt. Eldőlt…
 
Fejér megye összes választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltek vezetnek.
 
Tolna megyében mindenhol magabiztosan vezetnek a Fidesz–KDNP jelöltjei.
 
A szavazatok 32,95 százalékos feldolgozottsága mellett Vácott Harrach Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje vezet toronymagasan 47,37 százalékkal. Az ellenzéki jelölt, Kiss Zsolt János jelenleg a szavazatok 22,92 százalékát birtokolja.
 

A szavazatok 28,91 százalékos feldolgozottsága mellett Pest megye első választókerületében, Érden Dr. Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 44,14 százalékát birtokolja. A baloldali Dr. Dorosz Dávid a szavazatok 31,12 százalékát viszi.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!