Emlékezés az I. világháborúban elhunyt magyar haditengerészekre

Lomnici Zoltán elmondta, hogy a Pulában (korábbi magyar nevén: Póla) élő magyarok egy évtizede hívták fel a figyelmét arra, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia katonai temetőjében az osztrák, olasz, horvát emlékmű mellett nincs a magyar hősök előtt tisztelgő mementó. Ezért fordult Vejkey Imre és Rubovszky György frakcióvezető-helyettesekhez, akikkel két ízben felkeresték az emlékhelyet, most szombaton pedig fel is avatják a magyar emlékművet az Adria-parti városban.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke a budapesti Szent István Bazilikában tartott szertartás keretében emlékezett a hősi halált halt magyar tengerészekre.

Lomnici Zoltán elmondta, hogy a Pulában (korábbi magyar nevén: Póla) élő magyarok egy évtizede hívták fel a figyelmét arra, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia katonai temetőjében az osztrák, olasz, horvát emlékmű mellett nincs a magyar hősökre emlékeztető, az anyaország háláját kifejező mementó. Ezért fordult Vejkey Imre és Rubovszky György frakcióvezető-helyettesekhez, akikkel két ízben felkeresték az emlékhelyet.

A politikusok képviseleti önálló indítványa alapján az Országgyűlés egyhangú határozattal döntött a hősi halált halt magyar tengerészek emléknapjáról és az emlékmű felállításáról.

Vejkey Imre rámutatott, hogy Magyarország újra erős, figyel múltjára, hogy értse jelenét és birtokba vehesse jövőjét. Legyünk büszkék hőseinkre, emlékezzünk meg róluk, méltatva önzetlen és hűséges szolgálatukat, melyet a tengeren értünk, utódainkért vívtak!

Az emlékmű avatására szombaton kerül sor Pulában - tudtuk meg Vejkey Imrétől, a KDNP frakcióvezető helyettesétől.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!