Erdő Péter bíboros köszöntő üzenete Kirill pátriárkának

Tegnap este a moszkvai helyi zsinaton Kirill metropolitát választották meg Moszkva és egész Oroszország új pátriárkájává. A 62 esztendős Kirill a tavaly decemberben elhunyt II. Alekszij pátriárka utóda lett. A Szovjetunió felbomlása óta ez volt az első pátriárkaválasztás az orosz ortodox egyházban. Erdő Péter bíboros az alábbi köszöntő üzenetet küldte Kirill pátriárkának.

Szentséges Atya!

Örömmel értesültünk Moszkva és egész Oroszország pátriárkájává történt megválasztásáról.

Az új apostoli szolgálatban kívánjuk, hogy Isten kegyelme világosítsa meg és támogassa munkáját a keresztény értékek minél szélesebb körű elismerése és a keresztények egységének előmozdítása érdekében. Kérjük a mindenható Istent, segítse meg a keleti és a nyugati keresztényeket, hogy közösen tudjanak tanúságot tenni Jézus Krisztusról, az ő igazságáról és szeretetéről.

Őszinte nagyrabecsüléssel és testvéri szeretettel:

Erdő Péter
bíboros, prímás, érsek

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!