Erdő Péter teszi le egy új templom alapkövét

Új katolikus templom építésébe kezd az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye júniusban a Budapest-Lágymányosi Szent Adalbert plébánia területén. A Boldog Meszlényi Zoltán-templom alapkövét Erdő Péter bíboros helyezi el kedd este. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala azt is közölte az MTI-vel, hogy az ünnepségen Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere és Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője mond beszédet. 

 

Újbuda képviselő-testülete 2001-ben kötött előszerződést az Etele út 3. szám alatti telken építendő templom és plébániaközpont építéséről. A testület 2008-ban nyilvános ülésen megszavazta, hogy az egyház a telket 99 évig térítésmentesen használhatja, és hamarosan aláírták a terület átvételéről szóló szerződést is.

A mai lágymányosi Szent Adalbert plébánia elődje 1930-ban lett önálló egyházközség, ekkor költözött a Fehérvári út 88. szám alá. 1933-ban épült fel kápolnájuk a Galvani úton lévő Jeruzsálem-telepen. 1940. január elsején emelték plébánia rangra az egyházközséget. 1950-től 1991-ig ennek a plébániának a tevékenysége kizárólag a templomi szolgálatra korlátozódott. A plébánia 2001-ben újra birtokba vette a Galvani úton lévő területet az ott található romos kápolnával, amelyet az egyházközség Musits Antal plébános vezetésével felújított.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!