Eredményes egyeztetés a felsőoktatási közéleti tevékenységről

Nem sikeres, de eredményes egyeztetést folytattak a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek képviselői a Magyar Rektori Konferencia (MRK) képviselőivel a felsőoktatási intézményekben folytatható közéleti tevékenységről – közölte Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.

Mint mondta: megállapodtak abban, hogy az egyeztetések alapját az Ifjúság 2008 jelentésben foglaltak jelentik majd. A politikus elmondta: folytatódnak az egyeztetések, s abban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is részt vesz majd.

A mostani megbeszélésen, ahol a négy ifjúsági szervezet mellett az MRK és a HÖOK vezetői szinten képviseltette magát többféle vélemény ütközött, de abban egyeztek az álláspontok, hogy minden fél felelősséget érez a kérdésben. A rektorok megerősítették azt a korábbi véleményüket, hogy most is van lehetőség politikai tevékenységet folytatni, az ifjúsági szervezetek pedig azt hangsúlyozták, hogy éppen ennek az egyértelmű, átlátható szabályozását szeretnék megteremteni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!