Erős és a jövő felé forduló kormányzásra van szükség

Orbán Viktor szerint Magyarországnak le kell számolnia a spekulációra épülő politikával és gazdasággal: a jövő felé kell fordulnia, ahol a kormányzás nemzeti ügyeket, régiós érdekeket, európai célokat szolgál, és nem süllyed a magánérdekek mocsarába. A Fidesz elnöke hétfő este a Hanns Seidel Alapítvány budapesti képviseletének 20 éves fennállása alkalmából rendezett fővárosi ünnepségen hangsúlyozta: Közép-Európa nem lehet erős és sikeres egy erős Magyarország nélkül, ehhez azonban Magyarországnak változtatnia kell: olyan kormányzásra van szükség, amely visszaszerzi az ország nemzetközi tekintélyét, amely szenvedéllyel képviseli a magyar érdekeket a világban. Mint mondta: Magyarországnak erős és a jövő felé forduló kormányzásra van szüksége ahhoz, hogy betölthesse szerepét a közép-európai régió megteremtésében.

Beszédében az európai egységről szólva Orbán Viktor hangsúlyozta a régiók szerepének fontosságát, kiemelten szólt a közép-európai térségről, amelynek szerinte számos különleges jellemzője és erőforrása közül ma talán az tűnik a legfontosabbnak, hogy határos kelettel. Álláspontja szerint a régiónak olyan gazdasági együttműködésre van szüksége, amely a szociális piacgazdaság megújítását tűzi ki célul maga elé, középpontjában pedig munkahelyteremtés áll. Németország szerepével összefüggésben úgy fogalmazott: Budapestről nézve Németország szerepe egyszerre speciális és előnyös, hiszen Európa központi magja, amely mind az északi, mind a déli, mind pedig a keleti régióval is természetes módon tud kapcsolatot tartani.

Orbán Viktor hosszan bírálta a piaci spekulációt: szerinte ugyanis ez azt a hamis illúziót táplálja, azt üzeni, hogy munka nélkül is fent lehet tartani egy nemzetgazdaságot. A Fidesz elnöke szerint a jövő egyik axiómájának úgy kell hangoznia: a termelést, vagyis a munkát nem válthatja ki a spekuláció.

Szólt arról is, hogy nehéz választási küzdelemre készül, mint fogalmazott: először ejtsük el a medvét, és utána kezdjünk tárgyalni a szűccsel. Egy másik történetre utalva a pártelnök azt mondta: az előre beharangozott Fidesz-sikerrel kapcsolatban időnként azt érzi, úgy járhatnak, mint a holló, akinek a csőréből mégiscsak kiügyeskedte valahogy a sajtot a róka.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!