Értékek mentén kell politizálni!

A magyar kormány családpolitikai intézkedéseit emelte ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a „Természetes család, mint érték és állami prioritás” című konferencián, Rigában  A kereszténydemokrata politikus elmondta, minden egyes alkalommal fel kell venni a küzdelmet a családok érdekében. Az államtitkárnak a tanácskozáson átadták a lett szervezetek közös, a magyar Alaptörvényt méltató és támogató levelét.

Soltész Miklós beszédében beszámolt a családi adózás bevezetéséről, a GYES 3 évre történő emeléséről, az otthonteremtési támogatás bevezetéséről Magyarországon. Hozzátette: a kormány családtámogató programjainak társadalmi megítélése, elfogadása szempontjából fontosak a szemléletformáló programok, támogatások és kampányok.

Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt nyolc hónapban mintegy 3,5 százalékkal nőtt a születésszám az előző évihez képest, ami azt jelenti, hogy mintegy 2000-rel több gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. 

 Soltész Miklós az Alaptörvényből idézve kijelentette: „Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg”. Megjegyezte: ezek a mondatok újabb ellenérzést és támadást váltottak ki egyes EP képviselőkből, akik nem tudják elfogadni a fenti értékek melletti kiállást, az értékek mentén való politizálást.  

Az államtitkár felidézte: New Yorkban néhány nappal ezelőtt az ENSZ Népesedési és Fejlődési Bizottságának 45. ülésén rögzítették: „az abortusz semmilyen körülmények között nem használható családtervezési módszerként”. Hozzátette: több ország összefogásával sikerült elérnünk, hogy az abortusszal kapcsolatosan a szöveg említést tesz annak következményeiről, valamint az abortuszok számának csökkentésére szólítja fel az országokat.  

Soltész Miklós beszéde végén köszönetet mondott a találkozó megszervezéséért Lettországnak, a Lett Családszövetségnek, a Családok Világkongresszusának, valamint a Magyarország melletti kiállásért a lett civileknek, politikusoknak, egyházi vezetőknek.  

Az államtitkárnak a tanácskozáson átadták a lett szervezetek közös, a magyar Alaptörvényt méltató és támogató levelét.   

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!