Értékek vonzásában

Az Európai Néppárt vezetőségének mai ülésén a romániai helyzet állt a megbeszélések középpontjában. A KDNP képviseletében felszólaló Surján László hangsúlyozta, hogy az Unió problémáinak megoldására rossz eszköz egy új Szerződés. A jelen helyzetben ez az euroszkeptikus erők aktivizálását hozná magával és kudarchoz vezethetne. A román helyzettel kapcsolatban a KDNP alelnöke kiemelte annak jelentőségét, hogy az európai szervezetek soha nem látott határozottsággal ítélték el a jogállam romániai lábbaltiprását.

Különös fontosságot tulajdonított annak, hogy a kisebbségi jogok is komoly európai védelmet kapjanak. Egy ilyen támogatás jelentősen megkönnyíti majd a romániai magyar szavazók mobilizálását a decemberi választásokon.

Surján László kijelentette, hogy „a megoldás a több Európa jelszó csak akkor alkalmas az Unió problémáinak a kezelésére, ha egyben az európai értékek is megerősödnek. Értékek nélkül a szorosabb integráció veszélyes, az értékekben való növekedés viszont (mint a szolidaritás, a jogállam, demokrácia, erkölcs és szubszidiaritás), valóban hozzásegíti az Uniót a gazdasági problémák megoldásához is.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!