Érthetetlen MDF-es állítások

Meglehetős tájékozatlanságról adott tanúbizonyságot Herényi Károly, az MDF parlamenti farkciójának vezetője az InfoRádiónak adott nyilatkozatában, amikor is azt állította, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak adóügyben nincsenek önálló megnyilvánulásai, miközben a KDNP az egyetlen olyan parlamenti párt, amely a társadalmi igazságosságot szolgáló családi jövedelemadózás bevezetése érdekében egységes koncepciót dolgozott ki, s törvénymódosítás formájában több mint egy éve benyújtotta az országgyűlésnek. A frakcióvezető kijelentésére a KDNP az alábbi nyílt levélben reagált. 

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Ön 2008. augusztus 5-én, kedden sajátos nyilatkozatot tett az InfoRádióban. Az őszi adótörvények tárgyalása kapcsán kijelentette, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak nincsenek önálló megnyilvánulásai az adott témában.

Bizonyára elkerülte Frakcióvezető Úr figyelmét, hogy a KDNP az egyetlen olyan parlamenti párt, amelynek alapítványa, a Barankovics István Alapítvány  „Van megoldás” című sorozatában, könyv alakban jelentette meg a párt családi jövedelemadózásról szóló koncepcióját, majd ezt törvénymódosítás formájában 2007. április 24-én benyújtotta a parlamentnek. Az anyagról még a baloldali sajtó is elismerően szólt, lévén, hogy a kapcsolódó előzetes hatástanulmányok is elkészültek, de jogászaink a kodifikációs munkát is elvégezték.

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Vajon merre kalandoztak a gondolatai akkor, amikor mindezt a T. Ház lesöpörte az asztalról? Pedig a jegyzőkönyv tanúsága szerint Ön támogatta a tárgysorozatba vételt, kilenc fórumos társával együtt.

Az InfoRádióban elhangzott nyilatkozata szerint az MDF korszerű konzervatív párt. Amennyiben ez így van, kérem, válaszoljon arra, illendő dolog-e mások erőfeszítéseit, munkáját, jobbító szándékát semmibe venni, az igazságot elferdíteni.

Mert elferdítette akkor is, amikor bírálattal szólt arról, hogy Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az Ön értelmezésében „látványos” sajtótájékoztatót tartott Fodor Gáborral, az SZDSZ új elnökével. Természetesen értjük, hogy a nyilvánosság előtt most felröppent MDF–SZDSZ-paktum lehetőségét igyekszik cáfolni, bár a Fővárosi Közgyűlésben folyó szavazásokat látva – ahol rendre az MDF szavazatok segítik meg Demszky Gábort és csapatát – nem nagyon értjük, miért a cáfolat. De nyilatkozatában azt is elfelejtette megemlíteni, hogy az Ön pártjának elnöke éppen most készül eleget tenni Fodor Gábor meghívásának, és amennyiben a Népszabadságnak hinni lehet, „látványos” találkozóra készül. Amit a magunk részéről csak üdvözölni tudunk, hiszen Semjén Zsolt is a nyilvánosság megbecsülése miatt tartott közös sajtótájékoztatót.   

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Levelünk elküldésével egy időben postázunk az Ön címére egy „Családi jövedelemadózás” című kiadványt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!