Esélyegyenlőséget és versenyképes tudást kínál a köznevelési rendszer átalakítása

November 1-től kinevezik a tankerületi igazgatókat, ezzel újabb fontos állomáshoz érkezik a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételének folyamata jelentette ki Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára. A sajtótájékoztatón a kereszténydemokrata szakpolitikus kiemelte: a januártól esedékes változtatásokkal, az intézmények állami fenntartásba vételével nagyobb állami felelősség- és garanciavállalás valósul meg.

Még a mai napon megkapja a kinevezéséről szóló értesítését az a több mint 170 tankerületi igazgató, akik az egységesen magas színvonalú, mindenki számára hozzáférhető oktatást szolgáló új köznevelési rendszer helyi letéteményesei lesznek.

Az óvodától az egyetemig az oktatási rendszer átgondolt, intézkedéseiben szorosan összefüggő megújításának egyetlen célja van, hogy a felnövő generáció a lehető legjobb nevelést, oktatást kapja, hogy az iskolában elsajátított tudás biztosítsa felnőttkorukban a tisztességes boldogulást. A korábbi iskolarendszer legnagyobb hibáját, a településenként váltakozó színvonalú oktatásból eredő hátrányokat szünteti meg a járási rendszerre épülő állami irányítás és fenntartás. Az állam intézményfenntartói szerepének gyakorlására létrehozott Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a bemutatása óta eltelt két hónapban megszervezte a szakmai irányítást. Az átadási-átvételi folyamatok gördülékenysége érdekében megindultak az egyeztetések a helyi önkormányzatokkal. Ebben nagy szerepük lesz azoknak a tankerületi igazgatóknak is, akiket magas szakmai követelmények alapján választottak ki megyei szinten mintegy 7-szeres, járási szinten 4-szeres túljelentkezési merítésből.

A köznevelési rendszer átalakításának zökkenőmentesen kell zajlania, anélkül, hogy a gyerekek és a pedagógusok életét, az iskolák jelenlegi működését akadályoznák. Ezért az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kiemelt fontossággal kezeli a változással járó feladatok határidejének betartását. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy megfeszített munkatempóban bár, de minden munkafolyamat időben, rendben zajlik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!