Észak-Szabolcs egyik legjobban fejlődő települése Kemecse

Az észak-szabolcsi térség egyik legjobban fejlődő településének nevezte Kemecsét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szombaton a Nyíregyházával szomszédos kisváros városnapi ünnepségén, amelyen Lipők Sándor polgármester új főtér kialakítását jelentette be. A tárcavezető kiemelte: a 2005-ben várossá nyilvánított, majd 2013-ban járási székhellyé lett településen mintegy két és félmilliárd forintos beruházás valósult meg 2010-2014 között.

A miniszter arra kérte a várossá válást ünneplő kemecseieket, hogy az októberi választáson szavazzanak ismét Lipők Sándorra, a település fideszes polgármesterére, aki újra indult a tisztségért, hogy folytatódhasson az a fejlődés, ami elkezdődött.

Lipők Sándor az ünnepségen bejelentette, hogy hamarosan megkezdődhet Kemecse új főterének kialakítása, ahol új városháza is épül.

A beruházás 350 millió forint pályázati támogatásból valósul meg 2015. június 30-ig. Az új polgármesteri hivatal 600 négyzetméter alapterületű lesz.

Lipők Sándor az MTI-nek azt is elmondta, hogy a közel 5200 lakosú kisvárosban tanuszoda is épül a járási székhelyeket érintő sportlétesítmény-fejlesztési program keretében. Az uszodában a környék iskolásai tanulhatnak majd meg úszni, az épület tervezése folyamatban van.

Lipők Sándor 2000 óta polgármestere Kemecsének, akkor egy időközi választást nyert meg. Közben 2006 és 2014 között a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselője is volt, az idei, áprilisi választáson a polgármesteri tisztséggel összefüggő összeférhetetlenség miatt nem indult újra a tisztségért.

Kemecsén rajta kívül egy független jelölt, Oncz Illés indul még polgármester-jelöltként az októberi választáson. A hattagú városi közgyűlésbe kerüléshez húszan, 11 független, 6 Fidesz-KDNP-s, 2 jobbikos és 1 MSZP-s jelölt várja a szavazatokat.

Kemecse Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legrégebbi lakott települése, a nevét már a Váradi Regestrum is említette 1222-ben. Járási székhelyként tíz település központja Észak-Szabolcsban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!