EU csúcs: Magyarország kaphatja a legmagasabb támogatást

Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak Brüsszelből az EU-országok állam-, illetve kormányfői a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetésének szentelt rendkívüli csúcstalálkozóról. A tervezet szerint az unió csaknem négymilliárd euróval több pénzből gazdálkodhatna a jövőben, amelyből  Magyarország kaphatja az egy főre eső legmagasabb támogatást.

A kormányfő arra is kitért, hogy a délelőtti szünetet megelőzően kisebb-nagyobb megszakításokkal mintegy 20 órán keresztül folytak a tárgyalások. Orbán elmondta: az éjszaka folyamán ő maga is kétoldalú megbeszélést folytatott Herman Van Rompuyjel, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökével.

„Mondjuk úgy, hogy még a végén összemértük a fegyvereinket valamikor éjszaka” – fogalmazott a miniszterelnök, aki arról is beszámolt, hogy az állam- és kormányfők délben újra összeülnek, amikorra is Herman Van Rompuy egy újabb, véglegesnek szánt javaslattal áll majd elő.

„Legjobb várakozásaink szerint haladnak a tárgyalások” – mondta a miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzet még javulhat, és romolhat is, de ő azon fog dolgozni, hogy javuljon. „Hiába értünk el jó részeredményeket, mert még annál is jobbakat értünk el, mint ami a javaslatban van, az csak akkor tekinthető eredménynek, ha a végén kezet rázunk, és ez még nem történt meg” – emelte ki Orbán Viktor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!