Évek óta nem veszi fel a neki járó jutalmat a KDNP-s polgármester

A mai botrányos, végkielégítéses közéletben hírnek számít, ha valaki a neki egyébként jogosan járó jutalmát nem kívánja felvenni. Az öt gyermeket nevelő Michl József, Tata kereszténydemokrata polgármestere első ciklusát tölti a városvezetői székben, s ezalatt két ízben történt testületi előterjesztés a jutalmát illetően. A polgármester mindkét alkalommal elejét vette a szavazásnak, mondván, semmiképp nem venné fel a jutalmat, a mostani, harmadik esztendőben a napirendre tűzést is elutasította.

A törvény által meghatározott, hathavi fizetésével megegyező összeget úgy sem hajlandó felvenni a polgármester, hogy utána szétosztaná jótékonysági célokra. A városnak az is anyagi teherrel járna – indokolta döntését.

Michl József úgy véli, a válságos helyzetben nem etikus elfogadni a jutalmat, még ha a testület megítélése szerint a polgármester rászolgált is az összegre. Az ily módon megmaradt pénzt már kétszer szétosztották. 2006-ban úgy döntött a testület, hogy 2007-től városi pályázati alapot hoz létre Tata, amelyből helyi civil szervezetek részesülhetnek. Három év alatt közel ötszáz civil pályázati célra osztottak szét több millió forintot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!