Exit poll eredmények: nyert a Fidesz-KDNP

A Nézőpont Intézet exit poll felmérése szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a kormányváltó összefogásra 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék. Századvég szerint nem jutna be az LMP a , a Fidesz és a KDNP fölénye viszont óriási lehet. Az exit poll eredmények ismeretében „még bizakodóbbak vagyunk” – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Századvég: Nyert a Fidesz-KDNP, nem jut be az LMP
 
A Századvég Alapítvány eredménybecslést végzett, amit 19.42-kor tett közzé a Hír TV. A becslés szerint 60-62 százalékos részvétel mellett a Fidesz–KDNP listája a szavazatok 47-51 százalékát kaphatta, a baloldali választási koalíció 19-23 százalékot szerezhetett, a Jobbik listájára a voksok 18-22 százaléka juthatott, míg az LMP bejutása kérdéses, a zöldpárt a szavazatok 3-7 százalékára számíthat.
 

Kocsis: az exit poll alapján még bizakodóbbak vagyunk

Az exit poll eredmények ismeretében „még bizakodóbbak vagyunk” – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az országgyűlési választás hivatalos befejezését követően, este hét óra után tartott sajtótájékoztatóján, a Fidesz-KDNP eredményváró központjában, a budapesti Bálnában.

Megállapítása szerint a parlamenti választás nyugodtan zajlott, az új választási rendszer jól vizsgázott, szabad és fair versenyt biztosított.

A politikus átlagosnak minősítette a részvételi arányt.

Köszönetet mondott egyúttal mindenkinek, aki részt vett „a demokrácia ünnepén” határon innen és túl, valamint az önkénteseiknek is.

Nézőpont exit poll: a Fidesz-KDNP 48 százalék – kormányváltó összefogás 27 százalék

A Nézőpont Intézet exit poll felmérése szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a kormányváltó összefogásra 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék. Listás eredménybecslés.A vasárnap készített felmérés szerint más párt nem kerülhet be a parlamentbe. A felmérést - amelyről a Nézőpont Intézet tájékoztatta az MTI-t - vasárnap 1200 ember telefonos megkérdezésével készítette a közvélemény-kutató.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!