Ez így nem mehet tovább!

A Kereszténydemokrata Néppárt azt javasolja, hogy az Európai Parlament jogi és igazságügyi bizottsága kezdeményezzen lépéseket Viviane Reding Magyarországot érintő kijelentéseivel összefüggésben. A KDNP szerint az egész Európai Unió radikális reformra szorul. Ezt Pálffy István frakciószóvivő mondta sajtótájékoztatóján, aki hangsúlyozta: átléptek egy határt, ami tűrhetetlen, ráadásul a hírek szerint ezt egy olyan uniós tisztviselő követte el, aki az alapvető jogok tiszteletben tartásáért is felel

Kedden a Magyar Nemzet arról írt, hogy Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke az Angliában zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Magyarországról szólva arról biztosította az egybegyűlteket: „mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat.” Pálffy István értékelése szerint: ez súlyos, nyílt támadás a kormány, a legitim magyar parlament és általában a demokrácia egésze ellen.

A szóvivő kiemelte: átléptek egy határt, ami tűrhetetlen, ráadásul a hírek szerint ezt egy olyan uniós tisztviselő követte el, aki az alapvető jogok tiszteletben tartásáért is felel. Hozzátette: az Európa Tanácsban szintén felhívják majd a figyelmet a történtekre.

Kitért arra is, hogy véleményük szerint azért a válságért, ami Európában van, a jelenlegi európai vezetés a felelős, és politikailag bebizonyosodott, hogy az európai intézmények egyoldalúan járnak el, amikor Magyarországról van szó. Társadalmilag nem élvez támogatást az unió, a bizottság tagjait „soha senki nem választotta meg”. Pálffy István hozzátette: ez az unió nem az, amit a kereszténydemokrata alapítók megfogalmaztak, ezért az unió radikális reformra szorul, „ez így nem mehet tovább”. Ehhez szövetségeseket fognak keresni a néppárt tagjai, tagszervezetein keresztül, és az euroszkeptikusok között is - jelezte a szóvivő, hozzátéve: ők a nemzetek Európájában hisznek.

Harrach Péter frakcióvezető úgy fogalmazott: „szeretjük az Európai Uniót, szükségesnek tartjuk, viszont megvédjük a hagyományos európai értékeket és vissza kívánjuk állítani az unió megtépázott hitelességét.” A biztos fellépéséről azt mondta, ez nem csak egy szuverén ország elleni támadás, hanem az európai értékek súlyos megsértése, ami nem maradhat következmények nélkül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!