Fejlesztési programról állapodott meg Nagykanizsán Orbán Viktor

Az M70-es út bővítését is magában foglaló fejlesztési programról állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök kedden Nagykanizsán. A kormányfő – miután a Modern városok program részeként együttműködési megállapodást írt alá Dénes Sándor polgármesterrel – kifejtette: a fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban, 2018-ig kétszer két sávosra bővítik a szlovén határhoz vezető M70-es utat, és megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét.

Emellett felépül egy nagyjából háromezer ember befogadására alkalmas multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy 50 méteres fedett uszoda – tájékoztatott Orbán Viktor. Közölte: megállapodtak a Mura-vidék fejlesztésének programjáról is, aminek része egyebek mellett egy kerékpárútrendszer kiépítése.

A Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint a megye és a város vezetői, képviselők és üzletemberek jelenlétében aláírt együttműködési megállapodást követően a kormányfő emlékeztetett: 2010 és 2014 között 15,6 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba, 3,2 milliárd forintból felújították a Kanizsai Dorottya Kórházat, amely ennek a fejlesztésnek köszönhetően nem csak a megye, hanem egész Magyarország egyik legjobb kórháza lett.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a polgármester elmondása szerint a város legnagyobb problémája a munkanélküliség, ezért azt kérte, hogy olyan megállapodást írjanak alá, amelynek minden vonatkozása valahogyan a munkahelyteremtés felé mutat, mert ezt akarják első helyen orvosolni.

Azért hajlandó a magyar kormány pénzt áldozni Nagykanizsa új ipartelepének létrehozására, mert Nagykanizsának van egy gazdasági programja, amely azzal a reménnyel kecsegtet bennünket, hogy itt az ipari parkban beruházások is lesznek – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, a végső terv egy 500 hektáros ipari park, amit több lépésben alakítanak ki a város határában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!