Felbontották a szlovák hatóságok Semjén Zsolt levelét?

Nem az első eset, hogy a szlovák hatóságok magyarok postai magánlevelezésében matatnak, ezt bizonyítandó jelent meg egy képes beszámoló a Fenet.sk honlapon. „Úgy gondolják, a kassai bolhapiac turkálójában vannak” – írja a panaszos a Fenet.sk-n, és képeket is csatol összeállításához, amelyen egy felbontott levél látszik; feladója Semjén Zsolt, tartalma pedig egy „Kereszténység és közélet – Megharcolunk minden magyarért!” felcímű, Semjén által jegyzett kis kiadvány.

A panaszos D. Varga László emlékeztet arra, még a csehszlovák időkben a hatalom arra hivatkozva bontogatta magánlevelezését, hogy „éppen az ufótól rémült meg a szlovák hatóság, amikor az Amerikából (…) érkezett méretes boríték tartalmára voltak kíváncsiak”. Az akkori levelet is egy magyar feladótól, bizonyos Keviczky Kálmántól kapta, az akkori történetet pedig a Vasárnap című lapban el is helyezte. Mint D. Varga állítja, azóta is folyamatosan bontottan kapja postája egy részét.

A minapi esemény előzménye az, hogy nemrégiben Királyhelmecen járt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, ahol nemzetpolitikai kérdésekről tartott fórumot a helyi magyaroknak – ezután érkezett a „kinyitva érkezett” feliratú boríték, benne a semjéni írással. „Azóta is töröm a fejem, hogy a Miniszterelnökségen nincs egy rendes ragaszuk” – jegyzi meg pikírten a levélküldemény címzettje.

„Harminc év alatt (…) semmit sem változtattak a technikájukon, pedig már nem azok a vámosok szolgálnak a kassai vámhivatalban, akik a 80-as években” – zárul a Fenet.sk-n megjelentetett történet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!