Felháborító kormányzati cinizmust tükröz az abortuszra szánt pénz emelése

A KDNP felháborító cinizmusnak tartja a kormányzat részéről, hogy miközben a gyermeket nevelő családokat – a közalkalmazotti bérek elértéktelenítésével, a 13. havi járandóságok elvonásával, a családi pótlék befagyasztásával – egyre súlyosabb helyzetbe hozza, aközben az abortuszra szánt összeget drasztikusan megemeli.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint az ország jövőjét súlyosan veszélyeztető demográfiai helyzetben mindenképpen magyarázatot kíván, hogy a kormány miért a megfogant élet elpusztítására, s miért nem a gyermekvállalást segítő, azt ösztönző intézkedésekre tervez a 2009-es költségvetésben növekvő összeget. A pénzügyi és gazdasági válság idején egy a nemzetért felelősséget érző és vállaló kormány részéről természetes, elvárható lenne a meglévő és a még meg nem született gyermekek, a gyermekáldásra igent mondó és gyermeket nevelő családok védelme. Kivált akkor, ha a kormányzat – miként azt költségvetésében jelezte – a gyermekvállalás elutasításától tart.

A gyermekvállalás ellen irányuló intézkedések beláthatatlan következményekkel járnak, miattuk a nemzetfogyás drasztikusan felgyorsulhat. Az élet igazolta tény, hogy minden családtámogatást csökkentő, a gyermekvállalás ellenében hozott intézkedés 5–10 éven át a születésszám csökkenésében érezteti negatív hatását.

A kormányfő által mostanság oly sokat emlegetett összefogást a kormánynak nem az általa összecsődített PR-rendezvények résztvevőivel, hanem a nemzetet megtartó, a gyermekvállalás áldozatait vállaló családokkal kellene megteremtenie. Ehhez azonban valóban a kormányban nem percemberekre, hanem nemzetük sorsáért felelősséget érző államférfiakra lenne szükség.

A Kereszténydemokrata Néppárt az Országgyűlés egyetlen világnézeti pártjaként kiáll a legkiszolgáltatottabb és jogaitól leginkább megfosztott kisebbség, a magzati korukat élő embertársaink élethez való joga mellett, azért minden lehetséges fórumon szót emel, s várja a kormány ezzel ellentétes tervének, az abortuszra szánt pénzek emelésének magyarázatát.

Lanczendorfer Erzsébet, a KDNP országgyűlési képviselője a 2009. évi átdolgozott költségvetés szociális fejezetével kapcsolatos vita során elmondta: a családtámogatásokkal kapcsolatban leszögezhetjük, hogy a családi pótlék elértéktelenedik, ugyanis annak összege – csak szeptembertől – 1,1 százalékkal magasabb, mint az előző évi előirányzat. Összességében 60 milliárd forinttal kevesebbet irányoz elő családtámogatásokra a tervezet, mint a szeptemberi első és visszavont javaslat. Bezzeg a terhességmegszakításra a súlyos népességfogyás ellenére van pénz, nem is kevés, 1,6 milliárd forintot irányoznak elő, ami az előző évi előirányzathoz képest infláció feletti, 6,7 százalékos többletforrást eredményez.

A költségvetés tervezet tárgyalásakor megszólaló másik kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, Soltész Miklós a családokat sújtó intézkedések felsorolása után úgy fogalmazott, a kormány egész családpolitikájára jellemző ez a családellenes magatartás, s felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányzati megszorítás kihat a jövő népességére, a fiatalok házasságkötésére és gyermekvállalására.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!