Félidőben a budapesti városvezetés

Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Tarlós István főpolgármester a Városháza sajtóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Félidőben 2012 címmel jelentetett meg kiadványt a fővárosi városvezetés az elmúlt két év eddigi tevékenységéről és a további tervekről. A kiadvány többek közt ismerteti a Fővárosi Vízművek visszavásárlásának menetét, az Alstommal való megegyezést, és „a romokban heverő" BKV megmentésének történetét.

Tarlós István főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beszámoló a kiindulópont megjelölése mellett ismerteti az új városüzemeltetési modellt, a Fővárosi Vízművek visszavásárlásának menetét, az Alstommal való megegyezést, a közlekedésfejlesztéseket, és tájékoztatást ad a BKV finanszírozásáról. Utóbbi kapcsán kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök segített megmenteni „a romokban heverő" közlekedési társaságot, a BKV soha annyi támogatást nem kapott, mint az elmúlt évben. A főpolgármester szólt arról, hogy a CET-beruházás ügyében 21 milliárd forintot sikerült visszaszerezni az egyeztetéseken.

A 4-es metróval kapcsolatos korábbi Siemens-szerződést viszont minden idők legpocsékabb szerződésének nevezte, jelenleg is tartanak a tárgyalások a módosítására. Kiemelte azt is, hogy ha a jogi-pénzügyi kérdések tisztázódnak, 2014-ben átadható a 4-es metró első szakasza, a beruházás műszakilag kielégítően áll.

A kiadvány kitér a Széll Kálmán tér rekonstrukciójára, a Budapest szíve programra és a római-parti árvízvédelmi műre - közölte a városvezető, hozzátéve, hogy befejezték a Margit híd felújítását, és két beruházás is kezdődik a közeljövőben a Margitszigeten. Tarlós István szólt arról, hogy több szervezettel, intézménnyel kötöttek új együttműködési megállapodásokat, amelyek jól hasznosulnak, és alapvető változást értek el a hajléktalanpolitika terén is.

A Félidőben 2012 című kötetet a fővárosi önkormányzat a honlapján tette közzé.

D_SOS20120925026
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!