Feloszlatnák a parlamentet

Több tucat civilszervezet és közéleti személyiség után a Fidesz is úgy döntött, hogy csatlakozik a parlament önfeloszlatását célzó aláírás-gyűjtési akcióhoz.

Újabb fejezetéhez érkezett a Budakalászi Polgári Körök Szövetsége által a parlament önfeloszlatásáért indított aláírásgyűjtési akció: mintegy negyven civilszervezet és számos közéleti személyiség csatlakozása után a Fidesz is bejelentette, hogy támogatja a kezdeményezést. Az eredeti ötletet adó Fricz Tamás politológus a Magyar Hírlapnak elmondta: már eddig is több tízezer aláírás gyűlt össze, de a Fidesz támogatása újabb jelentős lökést adhat az akciónak.

A civilek azért kezdtek aláírásgyűjtésbe, mert szerintük csak a parlament önfeloszlatásával és új választások kiírásával lehet kikerülni a jelenlegi morális, politikai és gazdasági válságból. Az állampolgároknak pedig csak az aláírásgyűjtés maradt eszközül, hogy nyomást gyakorolva a parlamentre, kikényszerítsék ezt a döntést az Országgyűléstől.

Fricz Tamás felhívta a figyelmet, hogy az Alkotmánybíróság ma kezd tárgyalni arról a népi kezdeményezésről, amelynek ugyanez a célja. Az Országos Választási Bizottság még májusban hitelesítette a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét. A politológus elmondta: ha az AB zöld utat ad, akkor a két akció összeérhet. Népi kezdeményezéshez ötvenezer aláírás összegyűjtése szükséges, és ha ez megvalósul, a parlamentnek napirendjére kell tűznie a kérdést. Fricz elmondta: terveik szerint vagy azon a napon nyújtják át az aláírásokat Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének, amikor a népi kezdeményezés a parlament elé kerül, vagy amikor a Fidesz önfeloszlatást célzó javaslatáról dönt a Ház. Az ellenzéki párt ezt az adótörvényekről szóló szavazáshoz kötötte, de mivel a kormány visszavonta javaslatát, nem tudni, hogy ez mikor következhet be. A Fidesz csütörtökön jelenti be hivatalosan, hogy csatlakozik a budakalásziak akciójához – írja a mai Magyar Hírlap.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!