A fiatalok itthon tartása kiemelt cél

A kormány intézkedéseinek egyik prioritása, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak érdemes tanulniuk és dolgozniuk, és ahonnan nem akarnak elvándorolni - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára a debreceni Campus Fesztiválon. A politikus hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer, az oktatás és az egészségügy átalakításában is döntő szempont, hogy a fiatalok végzettségüknek megfelelően megtalálják helyüket.

A cél az, hogy ugyanolyan színvonalú oktatást vagy egészségügyi szolgáltatást kapjon egy állampolgár az ország minden pontján. Ha ez megvalósul, akkor megállítható az országon belüli elvándorlás és a külföldre település is” – fogalmazott. Hozzátette: az oktatás, a megfelelő gazdasági környezet és a vidék felemelkedése az elvándorlás megállításának záloga. Rétvári Bence kiemelte: fontos, hogy a fiataloknak akár egy zenei fesztiválon, egy buliban is el tudják mondani, hogy miért dolgoznak, és fogadják a visszajelzéseiket. A Campus Fesztiválon az érdeklődők főleg az oktatási rendszerrel kapcsolatban tettek fel kérdéseket, sokan pedig azt is szeretnék, ha már 16 évesen megszerezhetnék a jogosítványukat.

A Campuson is urnákban gyűjti az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a fesztiválozók javaslatait, és ígérete szerint a sarkalatos törvények megalkotásakor ezeket is figyelembe veszik majd.

Az államtitkár kitért rá: ez az első fesztiválszezon a West Balkán-tragédia óta, és a korábbi fesztiválokon szerzett tapasztalataik szerint a fiatalok biztonsága a szervezők számára prioritás az összes rendezvényen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!