A Fidelitas és az IKSZ hazavárja a fiatalokat

A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra biztatja a fiatalokat, hogy bizalommal keressék fel a Gyere Haza Alapítvány Karrier Pontjait, ahol érdemi segítséget kapnak a munkavállaláshoz és értesülhetnek a fiatalokat segítő kormányzati programokról. Mihalovics Péter, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke és Stágel Bence, az IKSZ elnöke közleményében hangsúlyozta: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt megduplázódott  a fiatalok munkanélkülisége.

Mihalovics Péter, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke és Stágel Bence, az IKSZ elnöke közleményében kifejtette: a Gyere Haza Alapítvány Karrier Pontjain részleteket tudhatnak meg a kormány által indított Munkahelyvédelmi Akcióról, amely a 25 év alattiak elhelyezkedését   segíti,   az   Első   Munkahely   Garancia   Programról, amely   a szakképzetlenek   és   a   tartósan  munkanélküliek  elhelyezkedését  teszi könnyebbé. E programok segítségével már több ezer fiatal kapott lehetőséget az itthoni elhelyezkedéshez, amelynek köszönhetően megállt a fiatalok munkanélküliségének növekedése.

A   Gyurcsány-Bajnai- kormányok  cserbenhagyták  a  magyar  fiatalokat,  hagyták,  hogy  tehetetlenül,  magukra  maradva  sodródjanak a munkaerőpiacon,  kormányzásuk  alatt  megduplázódott  a fiatalok munkanélkülisége. A fiatalok nem kérnek többet a baloldal veszélyes ifjúságpolitikájából. A fiatalok munkát és biztos megélhetést szeretnének. A Fidelitas és az IKSZ a fiatalok mellett áll és támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti a fiatalokat abban, hogy itthon találják meg számításaikat – zárul a kommüniké.

A Gyere Haza Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egy olyan Karrier Pontot indít útjára, amelynek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra – jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője budapesti sajtótájékoztatón.

Téglásy Kristóf, az Emmi ifjúságügyi főosztályvezetője kiemelte: a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében a fiatalok szeretnének magukért tenni.

A kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozna, itt megtalálva a boldogulását – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!