A Fidesz–KDNP-nek összeszedetten kell kampányolni a fővárosban + videó

Rétvári Bence szerint nem Falus Ferenc személye jelenti a kihívást a főpolgármester-választáson, hanem az, hogy Budapesten összefoghat a balliberális szavazótábor. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: a baloldali kispártok már régen tisztában vannak azzal, hogy nem a volt tiszti főorvos a legalkalmasabb jelölt.

– Nagyon fontos a Fidesz–KDNP-nek Budapesten összeszedetten kampányolni. Nem Falus Ferenc személye miatt, hiszen a baloldaliak is elmondták, hogy mindenkinek lett volna jobb jelöltje, csak azt a másik oldal nem fogadta el. Éppen azért jutottak odáig, hogy a jó jelölteket kihúzogatták minden párt listájának az éléről, és végül azt, aki a középmezőnyben – vagy nem tudom, hogy hol – szerepelt, az a személy volt a legnagyobb közös osztó mindenkinél. De minden baloldali párt beismerte, hogy valójában volt jobb jelöltje, mint Falus Ferenc, mégis őt fogadták el – fogalmazott Rétvári.

A KDNP-s politikus azt mondta, bízik abban, hogy ahogy áprilisban, úgy októberben is a kormánypártok támogatottsága lesz többségben a baloldali ellenzékkel szemben. Felhívta a figyelmet arra: a baloldali liberális szavazótömb mindig is jelentős volt Budapesten. Az előző választásokon sikerült a Fidesz–KDNP-nek ennél nagyobb szavazóbázist kiépíteni, és ezt a bizalmat kell kiérdemelni október 12-én is.

Falus egyébként pénteken ismertette programját. A tájékoztatót követően a Hír TV azon kérdésére, hogy a baloldali összefogás programja mennyibe fog kerülni Budapestnek, konkrét számokkal nem tudott szolgálni, csak annyit mondott, százmilliós nagyságrendről van szó. Külön a négyes metró továbbépítéséről és a hármas metró felújításáról sem tudott részletekkel szolgálni. A főpolgármester finanszírozhatatlannak tartja Falus Ferenc választási programját. Falussal kapcsolatban a köztévé Híradója úgy értesült: az MSZP a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nyomására egyezett bele a jelölt személyébe.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!