A Fidesz-KDNP szövetség visszautasítja a jobbikos polgármester állítását

A Fidesz-KDNP szövetség visszautasítja Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármesterének állítását, miszerint „erőfitogtatás, hatalmi harc” váltotta volna ki a város képviselő-testületének önfeloszlatását – mondta Karakó László, a kormányzó pártok térségi egyéni országgyűlési képviselője nyíregyházi sajtótájékoztatóján, aki a feloszlatás okaként a városvezetés rossz döntéseit, antidemokratikus módszereit, a képviselő-testületi munka semmibevételét jelölte meg.

A politikus kiemelte: ezt elégelte meg két jobbikos és három független, valamint a hozzájuk csatlakozó két helyi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, és új frakció létrehozásával szándékoztak változást elérni. Miután azonban a polgármester felrúgta a velük kötött egyezséget, nem láttak más utat, csak az önfeloszlatás kimondását.

Karakó László súlyos hibának nevezte, hogy a jobbikos tiszavasvári települési vezetők a korábbi önkormányzat nyertes pályázatai közül mintegy egymilliárd forint értékű fejlesztést mondtak vissza. Csupán kettőt valósítottak meg, a városháza akadálymentesítését és energiaracionalizálását. Felrótta továbbá a helyi telekadó egyeztetés nélküli bevezetését, valamint azt is, hogy – véleménye szerint törvénytelenül – 8 százalékkal csökkentették a közalkalmazottak bérét Tiszavasváriban.

Palló Sándor tiszavasvári Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője, a párt városi szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón határozottan cáfolta azt a több médiában elhangzott feltételezést, hogy heten csak azért fogtak össze, mert így alpolgármestert jelölhetnek.

Kijelentette: összefogásuk arról szólt, hogy végre változást tudjanak elérni, s ezért ültek le tárgyalni Tiszavasvári jobbikos polgármesterével, akivel együtt szándékoztak dolgozni. Azt kérték – sorolta –, hogy a hivatal megfelelő képviselő-testületi előterjesztéseket készítsen a jövőben, s azt időben tegye, továbbá változzon a szervezeti és működési szabályzat, amely korlátozta a képviselők munkáját a számonkérés lehetősége tekintetében.

Vezetési stílusa, hangneme és együttműködési készségének hiánya miatt javaslatot tettek Császár József alpolgármester elmozdítására is. Helyette maguk közül Palló Sándort javasolták alpolgármesternek, akinek személyében garanciát láttak volna a jövőbeni változásra.

A jobbikos polgármester Palló Sándor elmondása szerint mindenben megegyezett velük, de aztán nem tartotta be szavát, a szerdai képviselő-testületi ülésen a jobbikos Bakné Répási Ágnest jelölte alpolgármesternek. Ők heten pedig kezdeményezték és megszavazták a testület önfeloszlatását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!