Fizessék vissza a családi pótlék megadóztatásával elvett pénzt

A Fidesz-KDNP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul, még az idén és kamatostul fizesse vissza a családoknak azt a pénzt, amelyet a szeptemberi, októberi és novemberi családi pótlék megadóztatásával jogtalanul elvett tőlük. Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője sajtótájékoztatóján ezt azzal összefüggésben mondta, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) múlt héten alkotmányellenesnek nyilvánította a családi pótlék adózásnál való figyelembe vételét előíró rendelkezéseket, és azokat visszamenőleges hatállyal megsemmisítette.

Maradéktalanul, azonnal és kamattal még az idén fizessék vissza azt a pénzt, amelyet a családi pótlék megadóztatásával jogtalanul elvettek – szólította fel a kormányon lévőket sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője.

Az Alkotmánybíróság múlt heti döntésével bizonyítást nyert, hogy a szocialisták jogellenesen akarnak pénzt elvonni az emberektől. A Fidesz-KDNP frakciószövetség felszólítja az MSZP-kormányt, hogy haladéktalanul, még az idén és kamatostul fizesse vissza a családoknak azt a jogtalanul elvett pénzt, amelyet a családi pótlék szeptemberi-októberi-novemberi megadóztatásával elvettek – mondta az Országgyűlés  ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának kereszténydemokrata alelnöke.

Az alkotmánybírósági döntéssel kiderült az is, hogy a szocialisták újabb trükkökre készültek, hiszen nem lehet kideríteni pontosan, hogy a jövő évi költségvetésben mekkora összeget szándékoztak beszedni a családi pótlék megadóztatásával. Ebből arra lehet következtetni, hogy a szocialisták ezekből az összegekből akartak további pénzeket eltüntetni, átcsoportosítani, vagy valamilyen módon osztogatni – hívta fel a figyelmet a képviselő, hozzátéve: alkotmányellenesen akarták visszavenni a családoktól azokat a pénzeket az MSZP, amelyeket részben eltüntettek, részben pedig rossz gazdálkodásukkal elkótyavetyéltek.

Az elmúlt nyolc esztendő történései egyértelműen bizonyítják: a szocialistákat a családok megélhetése, fennmaradása nem érdekli, mindig azokat sújtják, –  akik az általuk előidézett reménytelen helyzetben is – gyermekeket vállalnak, és nevelnek.

A szocialisták bebizonyították, hogy tökéletesen alkalmatlanok a kormányzásra – összegezte az elmondottakat sajtótájékoztatóján Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!