Főhajtás a bányászok előtt

Koszorút helyezett el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, országgyűlési képviselő az 1983-ban bekövetkezett márkushegyi bányász szerencsétlenség évfordulóján, június 22-én, a tragédia színhelyén emelt emlékművénél. Az ünnepségen jelen lévő bányászok csendes főhajtással tisztelegtek elhunyt társaik előtt. Semjén Zsolt az emlékezést előtt látogatást tett  Magyarország egyetlen mélyművelésű bányájában.

A harminchét áldozat emlékhelyénél tették le virágaikat a bánya, a Vértesi Erőmű, a környező települések és a bányász szakszervezetek képviselői, valamint Takács Károly Oroszlány polgármestere.

Semjén Zsolt az emlékezést megelőzően látogatást tett Márkushegyen, Magyarország egyetlen mélyművelésű bányájában. A szakemberek bemutatták az évi 600-700 ezer tonna kőszenet adó üzem működését, felelevenítve a nagy múltú magyar bányászati hagyományokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!