Fölényesen vezet a Fidesz-KDNP pártszövetség

Továbbra is vezet a Fidesz–KDNP a pártok versenyében, miközben Bajnai Gordon mozgalma ismét zuhant, és éppen csak megelőzi az LMP-t – derült ki a Medián 2013 januárjában készített felméréséből. A kormánypártok a választani tudó biztos szavazók körében 43 százalékos, a teljes népességen belül pedig 27 százalékos támogatottsággal rendelkeznek. A szocialisták a biztos szavazók körében 27 százalékon állnak, a teljes népességen belül 16 százaléknyi választópolgár ikszelné most vasárnap az MSZP-t.

A harmadik erő továbbra is a Jobbik: a biztos szavazók 15 százaléka, a teljes népesség 9 százaléka támogatja a pártot. A Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 támogatói apadnak: a Medián szerint a formáció januári támogatottsága a biztos szavazók körében 7, a teljes népességre vetítve 6 százalék. A Medián 2012 október végén még 22 százalékos támogatottságot mért Bajnaiéknak a biztos szavazóknál.

Az LMP a biztos szavazók körében 6, a teljes népességen belül 3 százalékon áll, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció pedig 2-2-n. A bizonytalan szavazók száma továbbra nőtt, most a teljes népesség 36 százaléka nem talál magának pártot.

Az Ipsos kedden közölte legfrissebb felmérését, amely szerint a biztos pártválasztók körében a Fideszt 41, az MSZP-t 32 százalék támogatja, a Jobbik 12 százalékon áll. Az LMP ebben a körben 5 százalékos, a DK 3-at kapna – mérte az Ipsos, amely szerint ha az Együtt 2014 választói mozgalmat is számba veszik a voksolásra szóba jöhető politikai szervezetek között, akkor a népesség 4 százalékának támogatására számíthatna, a biztosan választók köréből pedig 8 százaléknyi szavazat jutna rá.

Már 77 hónapja az ország legnépszerűbb politikai alakulata a Fidesz–KDNP, amely a decemberi felmérések szerint is stabilan vezet riválisaival szemben. Az ellenzéki térfélen továbbra is nagy a zavar, bár az jól látszik, hogy a Bajnai vezette Együtt 2014 folyamatosan veszít támogatottságából.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!