Folyamatos segítséget jelent a szociális lakópark

Ez a terület mindig itt lesz az államnak, korábban ilyen tartalék nem volt – mondta az ócsai szociális lakóparkról Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Hamarosan húsz család költözhet az ócsai szociális lakóparkba. Mintegy 80 ház már készen áll, a devizaadósok mellett pedig a környéken lakókat is segíti az új szennyvíztisztító és csatornahálózat, rövidesen megkezdi működését az új bölcsőde, emellett az óvoda is bővül.

A részletekről szólva Soltész Miklós kifejtette: módosított pályázati feltételekkel május 10-éig újra lehet jelentkezni a programra, és a pályázat nyitott marad a továbbiakban is.

Az államtitkár tájékoztatása szerint pozitív és negatív tapasztalatokat is szereztek, ezt követően módosították a feltételeket, így még többen jelentkezhetnek. Sok volt a baj és sokféle a probléma, ezért voltak, akiknek az árfolyamgát, másoknak az azonnali hiteltörlesztés vagy épp az eszközkezelő bizonyult megoldásnak, és akadtak olyanok is, akik a lakóparkba költözhetnek – fogalmazta meg.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, az ócsaiaknak nem kell attól tartaniuk, hogy egy olyan közösség telepedik most rájuk, amelynek tagjai felrúgják az eddig megszokott életüket.    

A lakóparkban mindig segítséget tudnak nyújtani majd a rászorulóknak – mondta Soltész Miklós, az M1 reggeli műsorában. "Ez a terület mindig itt lesz az államnak, és mindig segítséget tudunk itt nyújtani bárkinek" – közölte hozzátéve: az államnak ilyen tartaléka nem volt az elmúlt időszakban.

Soltész Miklós kitért arra is, hogy a lakóparkba a legtöbben a főváros agglomerációjából érkeznek. Az államtitkár reagált a lakóparkot ért bírálatokra is. Mint mondta: mindazok, akik ár tekintetében kritizálják a beruházást, gondolkodjanak el azon, hogy a problémát ők okozták, és nem is segítettek a bajbajutottakon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!