Folyik az OPNI eszközállományának elkótyavetyélése

Folyik a licitálás a - KDNP és a Fidesz, szakmai és civil szervezetek , orvosok és betegek -tiltakozása ellenére bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) eszközállományára. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) honlapján szeptember 5-éig tartó elektronikus árverésen az egészségbiztosítóval szerződött fekvő- és járóbeteg-szakellátókon kívül szinte valamennyi egészségügyi szolgáltató, alapítvány, patika és állatorvos licitálhat a mintegy 3600 tárgyra.

Lapinformációk szerint az EKI reményei szerint negyvenmillió forint – egy közepes méretű belvárosi lakás ára – folyik majd be a nagy múltú intézmény bútorainak, orvostechnikai eszközeinek és konyhai berendezéseinek eladásából.

UH diagnosztikai készülék 100 000-, Wertheim páncélszekrény 500-, infúziós állvány 700-,  P4 Celeron 2 GH Számítógép 5000-,  HP LJ 1300 típusú nyomtató 1000 forintos kikiáltási áron szerepel a listán. Panasonic és Sony diktafonok 2000-, vérnyomásmérők, padok, polcok éjjeli szekrények, dohányzóasztalok 500-, íróasztalok 1000-, forgószékek 300-, heverők 1000 forintos áron kerülnek kalapács alá. A régiségboltokban 1500-25 000 forint között beszerezhető írógépek kikiáltási ára száz forint.

Egy új jogszabály szerint a megszűnt kórházak ingóságaihoz ingyen más állami, vagy önkormányzati egészségügyi intézmény nem juthat hozzá, viszont a bezárt intézmények eszközállományából magán szolgáltatók is csemegézhetnek. Az értékesítés ezen formája roppant sajátos, ugyanis vagy közpénzből finanszírozott intézmények fizetnek az államnak azért, hogy megszerezzék a bezárt kórház közpénzből vásárolt eszközeit, vagy magáncégek jutnak mélyen áron alul az adófizetők pénzéből beszerzett kórházi felszerelésekhez.   

A teljes árverési lista itt elérhető.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!