Folyik a kötélhúzás az új uniós költségvetésről

Az eredeti koncepció szerint az EU csökkenti a felzárkózásra szánt pénzeket, amely Magyarország esetében 30 százalékkal kevesebb forrást jelentene. Régiónk azonban ezt nem fogadja el, ezért jelenleg is a kompromisszumon dolgoznak Brüsszelben. Hazánk a pénzek lehívásának lassúsága ellenére nagyon sokat profitált az uniós forrásokból – véli Surján László, az Európai Parlament alelnöke, akit a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában kérdeztek az új uniós költségvetésről.

Érdekek harca Brüsszelben

A 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó eredeti koncepcióban – a szolidaritás jegyében – a gazdagabbak csökkentették a felzárkózásra szánt pénzeket, amely Magyarország esetében 30 százalékkal kevesebb forrást jelentene. Régiónk azonban ezt nem fogadja el, ezért jelenleg is a kompromisszumon dolgoznak Brüsszelben. Hazánk a pénzek lehívásának lassúsága ellenére nagyon sokat profitált az uniós forrásokból – véli Surján László.

Az Európai Parlament alelnöke a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában azt mondta: Magyarországnak az ésszerű megegyezésre kell törekednie, de ha most nem születik megállapodás, akkor sem kell senkinek a kardjába dőlnie. Surján Lászlót Törőcsik Zsolt kérdezte.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!