Fontos, hogy mindenki szabadon megvallhassa és gyakorolhassa hitét

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke reméli: minden civilizált ország kormánya felismeri felelősségét abban, hogy az emberek békességben élhessenek, szabadon megvallják és gyakorolhassák hitüket – jelentette ki Rétvári Bence, a KDNP alelnöke azt követően, hogy Egyiptom fővárosi nagykövetsége előtt a KDNP frakció nevében gyertyát gyújtott a hétvégén kivégzett kopt keresztények emlékére.

Rétvári Bence felidézte, hogy vasárnap este tette közzé az Iszlám Állam nevű terrorszervezet azt a videót, amelyen 21 egyiptomi kopt keresztény lefejezését rögzítették. Tettüket azzal indokolták, hogy a férfiak "a kereszt népe, az ellenséges egyiptomi egyház követői". Mint mondta, Egyiptomban az összlakosság körülbelül 10 százalékát kitevő, a kopt egyház becslése szerint több mint 12 milliós lélekszámú kopt keresztények az elmúlt évszázadokban több alkalommal is üldöztetés áldozataivá váltak, de a tömeges lefejezésük így is példa nélküli.

Ma a világ 196 országából 81-ben üldözik a keresztényeket, s húsz országban lényegében ellehetetlenítik a vallási kisebbségek hitéletét – hívta fel a tényre a figyelmet Rétvári Bence, aki szerint a legtöbbet üldözött vallási kisebbség a kereszténység, akik a világ több országában létükben is fenyegetettek. Évente 100 ezer keresztényt ölnek meg a hite miatt világszerte, s 200 millióra tehető azoknak a száma, akik valamilyen formában üldözést szenvednek.

A kereszténydemokrata politikus arra kért minden "jóérzésű embert, hogy hamvazószerda és a nagyböjt alkalmából ne feledkezzen el azokról, akik bárhol is azért válnak üldözötté vagy kénytelenek akár életüket is áldozni, mert Jézus Krisztus követői".

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerdán közleményében nagyon fontosnak tartotta, hogy határozottan kiálljanak a nyugati civilizációnk gyökerét jelentő keresztény értékek mellett. Mint írták, különösen helytelennek tartják egyes európai politikai erőknek a keresztények védelme érdekében történő intézkedések lassítására irányuló megnyilvánulásait.

A muszlim világ vezetőitől terror elleni hatékonyabb együttműködést várják el a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!