Gőgös Zoltán tisztázza magát!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) sajnálattal tapasztalja, hogy Gőgös Zoltán a Gyurcsány-Bajnai korszak volt agrárállamtitkára szokása szerint ismét alaptalan vádaskodásba kezdett a kormány agrárpolitikáját illetően ahelyett, hogy tisztázná a személyét érintő gyanút a Leader Egyesület kapcsán. Ha az MSZP politikusán múlott volna, akkor ma olyan földtörvénye lenne az országnak, amely cégek számára, akár külföldi tulajdonú cégek számára is biztosítaná a földszerzés lehetőségét.

Ennek következtében a külföldi és belföldi spekulánsok zavartalanul tehetnék rá a kezüket az állami földtulajdonra, amelynek megvalósulását csak a 2010-es kormányváltás tudta megakadályozni. Most a magyar földért aggódó politikus érdekes módon elfeledkezik arról, hogy kormányzásuk idején az állami földeket 700 bérlőnek játszották át mindenféle pályáztatás nélkül nevetségesen alacsony áron, mivel pályáztatás abban az időszakban nem létezett. Nem volt ritka eset, amikor egyesek, akiknek soha semmilyen közük nem volt a mezőgazdasági termelői munkához, mindössze 10 forintos bérleti áron tehetek szert haszonbérletre akár 99 évre is.  Ezek az emberek csak egy jó befektetési lehetőségnek tekintették a földhaszonbérlet megszerzését, hogy később a földmoratórium lejárta után maximális haszonnal értékesítsék a földeket. 

A Fidesz–KDNP kormány tevékenységének eredményeként a Földet a gazdáknak program által a szocialisták káros hagyományával szakítva tisztességesen megpályáztatva nem egyedi döntések alapján sikerült megtízszerezni a bérlők számát, amely nagymértékben elősegítette az agrárszektor korfájának megfiatalítását. Olyan fiatalok is földhaszonbérlethez jutottak, akik apáik és nagyapáik nyomdokába lépve élethivatásszerűen mezőgazdasági termelői tevékenységet folytatnak és jövőket is ezen a területen képzelik el. Ezeknek a fiataloknak 2010 előtt semmilyen esélyük nem volt arra, hogy földhaszonbérletre szert tegyenek.

Felszólítjuk Gőgös Zoltánt, hogy lépjen az egyenes beszéd útjára, fejezze be az alaptalan vádaskodást a kormány agrárpolitikáját illetően és a földhaszonbérletet nyert gazdákkal szemben is, valamint tisztázza magát a Leader Egyesület kapcsán. Adjon magyarázatot arra, hogy államtitkársága idején miért írta alá a támogatási szerződést és engedélyezte a közel 500 millió forint kifizetését az egyesület számára, amikor a kérelem valódiságáról, célszerűségéről és hasznosságáról nem győződött meg, sőt a minisztérium jogi főosztályának akkori kifogásait se vette figyelembe!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!