Grúzia jelentősége megnőtt Európa számára

Magyarországnak az energiabiztonság szempontjából rendkívül fontos ország Grúzia – mondta Orbán Viktor kormányfő kedden Budapesten, az Irakli Garibasvili grúz miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón. Szerinte azzal, hogy sorra elbuktak az Ukrajnát elkerülő gázvezetékekre tett kísérletek, Grúzia jelentősége rendkívüli mértékben megnőtt Európa számára.

Nehezen képzelhető el Európa energiabiztonsága anélkül, hogy abban Grúzia ne töltene be valamilyen fontos szerepet akár energiaelosztóként, akár -szállítóként. A miniszterelnök egyúttal támogatásáról biztosította Grúzia euroatlanti integrációs törekvéseit, és állást foglalt amellett is, hogy az Európai Uniónak vízummentességet kellene biztosítania a kaukázusi országnak.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt 15 év politikai-gazdasági újításait tekintve Grúzia a leginnovatívabb országok közé tartozik. Közölte azt is, hogy áprilisban magyar kereskedőház nyílik a grúz fővárosban, Tbilisziben. Jelezte továbbá, hogy a magyar Eximbank 50 millió dolláros hitelkeretet nyitott meg a magyar és a grúz kis- és középvállalkozások együttműködésének segítése érdekében.

Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök közölte:  a Magyarország és Grúzia közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokban hatalmas lehetőségek rejlenek, amelyeket ki kell használni. A megbeszélést követő közös sajtótájékoztatójukon Irakli Garibasvili kiemelte: a két ország közötti együttműködés fő területe a gazdasági kooperáció, és mindkét kormány keményen dolgozik azért, hogy minél inkább megerősítsék a kapcsolataikat ezen a területen. Irakli Garibasvili nagyra értékelte, hogy Magyarország támogatja Grúzia területi integritását és szuverenitását, valamint euroatlanti integrációs törekvéseit.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!